El proper dilluns 2 de juny, L’Hospitalet posarà en marxa un nou servei municipal gratuït d’estacionament segur per a bicicletes. En tota la ciutat, s’han instal·lat cinquanta estacions amb capacitat per a 460 bicicletes amb l’objectiu de fomentar-ne l’ús com a mitjà de transport no contaminant i com a complement de la xarxa pedalable de L’Hospitalet.
Aquest sistema d’estacionament impulsat per l’Ajuntament funciona amb una aplicació mòbil que activa tres punts d’ancoratge per a cada bicicleta, al vendre’s les dues rodes, amb cadenats, sistemes de seguretat integrats en el sistema i control d’obertura i tancament.
Les estacions van instal·lar fa un any i mig, però el servei no s’ha pogut posar en marxa fins ara perquè era necessari regular el tractament de dades dels usuaris per protegir les dades personals i establir les condicions d’ús del servei.
El sistema funcionarà 24 hores al dia i s’hi podrà estacionar la bicicleta per un màxim de 48 hores consecutives entre setmana i 72 hores consecutives el cap de setmana, un límit de temps amb l’objectiu d’afavorir la rotació d’usuaris.
Els estacionaments tenen espai per guardar el casc, sistema d’alarma per comportaments anòmals i prevenció del vandalisme, i estan connectats amb el Centre de Gestió de la Mobilitat de L’Hospitalet.
Els nous estacionaments per a bicicletes s’han instal·lat majoritàriament en línies d’estacionament de la calçada i, en algun cas, en zones de vianants de gran amplada.
Dels cinquanta estacionaments, quaranta-cinc són per a vuit bicicletes cadascun, amb quatre estructures d’ancoratge, i cinc més tenen capacitat per a vint bicicletes cadascun, amb deu estructures d’ancoratge i dotats amb càmera de videovigilància i punt de recollida de dades ambientals de NO2 i PM10.
El nou servei pretén garantir l’ús de la bicicleta com una alternativa viable al vehicle de combustió per a desplaçaments propis i disminuir els gasos contaminants, així com complementar la xarxa pedalable de la ciutat amb solucions en origen i destinació per a l’estacionament de les bicicletes.
El projecte té un cost de 545.000 euros i és finançat majoritàriament amb els fons europeus Next Generation, que s’ha completat amb una aportació municipal.
L’Hospitalet disposa d’una xarxa pedalable per afavorir la mobilitat sostenible en bicicleta, i també per dotar d’espais als vehicles de mobilitat personal com, per exemple, els patinets, per garantir la seguretat dels vianants.
Actualment, a la ciutat hi ha 46,30 quilòmetres de carrils bici segregats i 53,69 quilòmetres de vials compartits. S’han gairebé duplicat les dades respecte al 2023, que eren de 28,9 i 27,67 quilòmetres, respectivament.
El Pla de mobilitat urbana sostenible de L’Hospitalet (PMUS) té entre els seus objectius augmentar la participació de la bicicleta en el conjunt de mitjans de transport d’ús habitual, tot creant les condicions d’infraestructures, de gestió de trànsit i d’educació viària necessàries per promoure’n la utilització.
D’altra banda, l’aposta de L’Hospitalet per aquest mitjà de transport alternatiu i sostenible és va plasmar amb l’adhesió del municipi a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta.
L’Institut de Constantí torna a col·laborar enguany amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya per organitzar una nova…
El Castell de Ribes i el Centre d’Interpretació dels Americanos obren les seves portes durant la Nit dels Museus, que…
Del 16 al 18 de maig el Morell es tornarà a omplir del so de la guitarra, gràcies a les…
Per segon any consecutiu, el projecte Fem barri: Rutes històriques apropa a la història dels barris a la ciutadania de Tarragona. Després…
El Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat, a l’última Comissió de Cultura del Parlament, una proposta de resolució…
El preu de l'habitatge de segona mà a Catalunya el 2024 va créixer un 11% en tres anys, fins als…
Esta web utiliza cookies.