fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

Salut posa en marxa l’annex de l’hospital de Bellvitge i ja té plens els 64 nous llits

Can Ruti estrenarà el seu espai polivalent la setmana vinent i el Pere Virgili a partir del 15 de febrer

El Departament de Salut ha començat a posar en marxa els nous espais hospitalaris polivalents, vinculats a grans hospitals de referència, amb l’objectiu d’ampliar la capacitat assistencial de tot el sistema sanitari. El primer en obrir portes ha estat l’annex a l’Hospital de Bellvitge, que guanya 32 llits d’UCI, 48 punts d’atenció urgent per a pacients amb covid-19 i 64 llits d’hospitalització, que ja són plens. Aquest dimarts, l’Hospital hi va traslladar els pacients amb covid-19 que tenia a les unitats preexistents i en les darreres hores hi ha hagut dinou nous ingressos. El Govern té prevista l’obertura de quatre espais similars altres centres i els següents a obrir seran els de Can Ruti (1 de febrer) i el Pere Virgili (15 de febrer).

A banda dels ja programats, també estan previstos espais hospitalaris annexos a l’Arnau de Vilanova de Lleida i al Moisès Broggi de Sant Joan Despí (Baix Llobregat), dels quals encara no ha transcendit la data d’inauguració. En el seu conjunt, la posada en marxa d’aquests espais pretén “multiplicar el potencial hospitalari” de Catalunya contra la covid-19.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, han destacat en la visita del nou recinte que les noves construccions es quedaran quan passi la pandèmia i es consolidaran com a estructures polivalents del sistema sanitari per millorar la capacitat assistencial del conjunt del país.

En el cas de Bellvitge, el nou espai suma 64 llits nous d’hospitalització convencional (809 en el conjunt de l’Hospital de Bellvitge), 32 nous llits d’UCI (90 en total) i 48 punts d’atenció urgent per covid-19. A més, el nou edifici també inclou una àrea de rehabilitació. En total s’ha ampliat en 4.500 metres quadrats l’espai assistencial de l’hospital amb un cost de 16,25 MEUR.

Els responsables del Departament han detallat que el disseny del nou edifici ha comptat amb la participació dels responsables sanitaris de l’hospital per adequar-lo al màxim a les necessitats dels professionals. Pel que fa al personal, a Bellvitge s’han incorporat recentment 468 nous professionals, el que suposa un increment de prop del 10% de la plantilla.

La directora de l’Institut Català de la Salut a la regió sanitària metropolitana sud, Montse Figuerola, destaca que mes enllà de creixement d’espais, el nou edifici permet augmentar la seguretat del conjunt de la comunitat hospitalària: “El fet que sigui un edifici monogràfic permet disminuir el risc de contagis i l’aparició de brots”.

Prop de 1.100 persones a l’UCI

Durant la presentació del nou espai de l’Hospital de Bellvitge, el Departament de Salut ha actualitzat algunes dades de l’impacte de la covid-19. El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, ha detallat que actualment hi ha prop de 1.100 persones ingressades a l’UCI, quan de manera estructural es pot atendre entre 700 i 800 persones. Comella també ha apuntat que el límit que es pot permetre el sistema està al voltant de les 1.300 persones i que per sobre d’aquesta xifra s’haurien de tornar a condicionar espais extraordinaris com es va fer durant la primera onada.

19 casos més de la soca britànica

D’altra banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha confirmat dinou casos més de la soca britànica a Catalunya, que s’afegeixen a la seixantena confirmats dilluns. “El degoteig inicial passa ara a la confirmació de casos. Cal estar amatents i posar-hi els ulls a sobre”, ha explicat la consellera. Vergés detalla que el Departament està treballant per “intensificar els estudis de seqüenciació per veure quin és el comportament de transmissió de la variant”.

Vergés també ha explicat que incorporarà al voltant de 200 rastrejadors de Ferrovial a l’Agència de Salut Pública de Catalunya per fer el rastreig de casos de covid-19. Segons la consellera, hi haurà un total de 700 professionals fent seguiment dels contactes, però també programant proves, fent un seguiment de la salut emocional i de les casuístiques socials en aquells casos que sigui necessari per “enriquir” el sistema.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Llibertat provisional per al gironí detingut per abusar d’una menor a qui va conèixer per xarxes

Notícia següent

Comencen a administrar la segona dosi de la vacuna contra la Covid a les residències de Sitges

Notícies relacionades