fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

Reforma del carrer del Cobalt de L’Hospitalet per millorar-ne l’accessibilitat i l’ús ciutadà

Avatar photo

L’actuació afectarà el tram entre l’avinguda de la Fabregada i el carrer de Rosalía de Castro, de 670 metres de longitud

El carrer del Cobalt, eix del Districte Cultural de L’Hospitalet, serà objecte d’un projecte de reforma urbanística que té com a finalitat millorar l’accessibilitat i l’ús per a la ciutadania d’aquesta via ubicada a la zona industrial de la carretera del Mig. El projecte, que s’insereix en l’objectiu Barreres 0 el 2030, afecta el tram situat entre l’avinguda de la Fabregada i el carrer de Rosalía de Castro, de 670 metres de longitud.

Es tracta d’una zona tradicionalment ocupada per empreses i naus industrials, on s’estan transformant els usos amb la instal·lació d’espais destinats a activitats artístiques i culturals d’iniciativa privada que compten amb el suport de l’Ajuntament. La reforma de l’espai permetrà compatibilitzar l’activitat de la indústria existent amb els nous usos ciutadans del Districte Cultural i la implantació de noves empreses del sector de la cultura.

Entre altres actuacions, amb l’execució del projecte es modificarà la configuració de la via, ocupada ara en bona part pels vehicles estacionats en bateria; s’ampliaran les voreres per millorar-ne l’accessibilitat; es renovarà l’enllumenat públic per fomentar la sensació de seguretat, i s’incrementarà l’arbrat, amb la plantació d’una quarantena d’exemplars, tot creant itineraris amb ombra per incentivar la mobilitat a peu en un espai més amable per a l’ús ciutadà.

Les voreres, que actualment tenen entre 2,50 i 2,75 metres, passaran a tenir 4 metres d’amplada, amb una nova pavimentació. La calçada serà de 12 metres, amb 7 metres d’amplada destinats a dos carrils de circulació i franges de 2,50 metres als laterals, per a zona d’aparcament i de càrrega i descàrrega.

L’enllumenat públic es renovarà amb punts de llum de tecnologia LED instal·lats en columnes de 9 metres d’alçada; s’implantarà una xarxa de reg automatitzada als escocells dels arbres; es col·locaran nous embornals per a la recollida d’aigües, i es millorarà la xarxa semafòrica que regula les cruïlles del carrer del Cobalt amb l’avinguda de la Fabregada, el carrer de la Riera dels Frares i el carrer de Miquel Romeu.

Les obres del projecte d’urbanització del carrer del Cobalt han sortit a licitació amb un pressupost de 920.217 euros, que serà cofinançat amb fons del programa europeu FEDER per al creixement sostenible. Els treballs començaran aquest any i tenen un termini d’execució previst de sis mesos.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Capona tanca per jubilació

Notícia següent

El Park Güell referma la seva aposta per garantir l’ús veïnal amb la millora del registre Gaudir Més

Notícies relacionades