L’Hospitalet inicia la segona fase de la campanya de desinsectació i control de plagues

El Servei de Salut Ambiental atén totes les sol·licituds de la ciutadania que hi arriben

Com cada any quan arriba la calor, el Servei de Salut Ambiental de l’Ajuntament de L’Hospitalet intensifica les actuacions amb insecticides a les zones de clavegueram per tal de garantir l’espai públic lliure d’insectes.  

Des d’avui i fins al 30 de juny, l’empresa adjudicatària del servei municipal de control de plagues realitza un tractament sistemàtic contra paneroles amb insecticida (Ecorex Gel) i una petita part amb pintura insecticida (Inesfly). S’actuarà aproximadament en 1.000 pous de clavegueram de tot el municipi. En aquesta fase, les arquetes tractades es marcaran exteriorment amb pintura, de manera que quedi la marca, com altres anys, de l’insecte ratllat i la paraula desinsectat 

A l’abril ja es va realitzar una primera fase de desinfecció intensiva amb tractament contra paneroles i també de reforç contra rosegadors. Durant l’aplicació de la segona fase també es revisarà l’estat dels esquers per poder determinar en quins pous hi ha hagut moviment de rosegadors per tal de reforçar-hi l’actuació. 

A més de les actuacions ja programades, el Servei de Salut Ambiental atén totes les sol·licituds de la ciutadania que hi arriben. En aquests casos, es fa una inspecció de les arquetes o pous de registre i s’aplica el producte insecticida als llocs de la infraestructura pública on s’observen insectes. 


D’altra banda, els focus d’insectes també es poden detectar a l’interior de les finques o bé als claveguerons particulars, per la qual cosa correspon a les comunitats de veïns gestionar les mesures adients per evitar possibles plagues, com pot ser netejar anualment, com a mínim, les arquetes interiors, així com portar a terme les tasques necessàries de conservació i manteniment de les parts comunes de les finques, i també, si és el cas, contractar una empresa per al control de plagues.