L’Hospitalet ha finalitzat l’actualització del cens de guals i locals comercials de la ciutat situats en planta baixa. De juliol a desembre, 37 agents de territori es van desplegar per la ciutat, provinents del Pla local d’ocupació de la Xarxa de Governs Locals, finançat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i la Diputació de Barcelona.
Amb aquesta campanya, l’Ajuntament disposa d’un mapa actual de les activitats comercials que es duen a terme a L’Hospitalet, que permetrà planificar de forma més eficient els serveis municipals que se’n deriven, com ara la recollida selectiva de residus i els serveis de neteja, i també actualitzar les bases de dades tributàries. Es tracta d’una eina essencial per poder prendre futures decisions per optimitzar l’eficàcia dels serveis a la ciutadania.
Els agents van visitar 14.550 locals de la ciutat, on van sol·licitar la referència cadastral per actualitzar-la i van preguntar quins tipus de residus s’hi generen. D’altra banda, van detectar diferents irregularitats en 2.062 locals comercials, en alguns dels quals no hi constava cap activitat i en d’altres era diferent de la registrada. En una segona fase del projecte, s’està treballant per sol·licitar als propietaris dels negocis l’actualització de la documentació i, en cas que sigui necessari, obrir-los un expedient disciplinari.
Pel que fa als guals, se’n van revisar 4.561: es va comprovar si el gual està vigent i també es va revisar si la senyalització, la pintura i les mides són les correctes i si els rebaixos compleixen la normativa. A més, es van detectar 244 guals no censats. Amb tota aquesta informació, els tècnics municipals han obert ja 452 expedients per requerir al propietari l’adequació del gual a la normativa o la seva alta al cens.
D’altra banda, els agents també van aprofitar per revisar 3.256 plaques de carrers per poder programar en un futur la seva reparació o substitució.
Els 37 agents de territori, organitzats per districtes, van recórrer de juliol a desembre els carrers de la ciutat per desenvolupar labors d’inspecció i actualitzar la informació dels locals comercials mitjançant una inspecció ocular i una entrevista amb els propietaris dels locals comercials, a qui requerien la documentació necessària per acreditar l’activitat que s’hi desenvolupa.
Comptaven amb un telèfon mòbil per introduir les dades a l’app L’H GeoInventari, una aplicació desenvolupada per l’Ajuntament, mentre que un segon equip de treball rebia i processava les dades, que els treballadors municipals, posteriorment, revisaven.