Desmantellat un punt de venda de cocaïna a l’Hospitalet de Llobregat

Les dues detingudes venien diferents tipus de drogues en el seu domicili ubicat al barri de Pubilla Cases

Imatge d'un cotxe de Mossos d'Esquadra. (Cedida)

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat van detenir, l’11 de juny, dues dones de 20 i 37 anys, de nacionalitat dominicana i veïnes de la mateixa ciutat com a presumptes autores d’un delicte continuat contra la salut pública, concretament tràfic de drogues.

La investigació es va iniciar el mes d’abril quan els agents van tenir coneixement que hi havia un accés freqüent de persones en un bloc d’habitatges del barri de Pubilla Cases de l’Hospitalet de Llobregat i que allà s’hi podien estar venent substàncies estupefaents.

Durant la primera fase de la investigació conjunta entre Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet es va poder determinar que en el domicili venien substàncies estupefaents, principalment cocaïna, així com pasta de cocaïna, coneguda popularment com a “basuco”.

Els compradors eren principalment del mateix barri o procedents de la resta de barris de la ciutat, però també es van identificar veïns de poblacions de la rodalia.

En aquest cas es dona la circumstància que, a més, les venedores no només subministraven les substàncies estupefaents als drogodependents, sinó que permetien consumir-les a l’interior del pis.

Així mateix, durant la investigació els agents van constatar que les residents del domicili rebien les persones consumidores a qualsevol hora del dia i de la nit, establint torns per poder atendre la demanda de substàncies estupefaents les 24 hores.

Cal destacar que malgrat l’estat de confinament obligatori no van cessar l’activitat il•legal de venda de substàncies estupefaents i els investigats van continuar rebent compradors a l’habitatge.

Finalment el dijous 11 de juny els agents van fer l’entrada i escorcoll en el domicili investigat, a l’interior del qual van localitzar i detenir dues de les persones presumptament encarregades del tràfic de drogues.

Els agents van localitzar en aquest pis dosis de cocaïna preparades per a la seva distribució i venda, altres substàncies anomenades de tall utilitzades per adulterar la droga, estris i elements per a confeccionar les dosis, bàscules de precisió i diners en efectiu resultat de la venda al detall del tràfic de substàncies estupefaents.

Les detingudes van ser posades a disposició judicial i el Jutjat de Guàrdia de l’Hospitalet de Llobregat va decretar la seva llibertat amb càrrecs. A hores d’ara la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.