Granollers

L’Ajuntament promou un grup de treball pel Pacte Municipal per la Llengua de Granollers

Granollers presenta la comissió per al Pacte Municipal per la Llengua formada per un representant de cada partit polític amb representació a l’Ajuntament (PSC, ERC, Junts, Ciutadans i Primàries), els regidors d’Educació, Acollida, Promoció Econòmica i Joventut, un representant d’Òmnium Cultural, una tècnica de Normalització Lingüística del Servei de Català de Granollers (CPNL) i una tècnica LIC del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu d’aquesta comissió és arribar a un consens per signar, abans d’acabar l’any, el Pacte Municipal per la Llengua de Granollers, que reculli propostes concretes d’actuació per tal d’aconseguir un augment de l’ús social del català a la nostra ciutat i posar en valor la diversitat lingüística de Granollers.

L’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, ha convidat a tothom a participar del pla i aportar propostes «tenim un full de ruta. Aquest és un pacte de ciutat i per l’ús social del català, per protegir-lo i ampliar aquest ús.»

Durant aquest trimestre es proposaran diverses taules de debat obertes a la ciutadania en què hi participaran diversos col·lectius. De moment, i per fer aportacions al Pacte Nacional, n’hi ha previstes quatre que es convocaran en els pròxims quinze dies, en les quals es treballarà amb entitats, joves, món socioeconòmic i social, i veïnal.

Acte del Pacte Nacional per la Llengua

Aquest mateix dijous, 15 de setembre, després de la presentació de la Comissió per al Pacte Municipal per la Llengua, el secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Vila, ha presentat a la ciutadania el Pacte Nacional per la Llengua, amb la voluntat de reflexionar sobre la situació del català i fer propostes de millora per incorporar-les al Pacte.

El secretari ha definit que «l’estat de la llengua catalana és divers, complex i en alguns aspectes és delicat. Tot i això, podem tornar a fer que el català sigui una llengua compartida i normalitzada en el territori i tingui aquest paper central.»

Aquest acte, organitzat conjuntament per l’Ajuntament i el Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental – Consorci per a la Normalització Lingüística, ha estat el punt de partida del treball de la Comissió per al Pacte Municipal per la Llengua de Granollers.

LauraMartinez

Missatges recents

Oberta la consulta per elaborar l’ordenança municipal sobre usos i activitats de Mollet

Aquest divendres s’ha obert la consulta pública prèvia a la redacció de l'ordenança municipal reguladora…

9 hores fa

Nenes i nens ucraïnesos fan una estada a Catalunya per allunyar-se de la guerra

Els 25 nens i nenes ucraïnesos, d'entre 9 i 17 anys, de diverses escoles d'Otxàkiv,…

9 hores fa

La Federació espanyola de natació prepara els Jocs Olímpics a Encamp

El Centre Esportiu del Pas de la Casa i el Complex Esportiu d’Encamp estan acollint…

9 hores fa

Obertes les inscripcions del casal d’estiu municipal de la Seu d’Urgell

Ja es poden formalitzar les inscripcions per obtenir plaça al casal d’estiu municipal que organitza…

9 hores fa

TMB llança una campanya per donar a conèixer les seves línies de bus 100% elèctriques

Les línies d'alta demanda H16 (Pg. Zona Franca / Fòrum Campus Besòs) i V15 (Barceloneta /…

9 hores fa

L’Espai de Lleure del Morell celebra el seu final de curs

L’Espai de Lleure morellenc ha celebrat el seu final de curs aquesta setmana. Des de …

9 hores fa

Esta web utiliza cookies.