El Ple Municipal de setembre va formalitzar la renúncia de la regidora Gisela Navarro Fuster (PSC-CP), que ha engegat una nova etapa política com a diputada del Parlament de Catalunya. La ja exregidora es va acomiadar del Consistori afirmant que “ha estat un honor treballar per a la meva ciutat i fer-lo amb equips polítics i tècnics d’altíssima qualitat. Ara espero traslladar la meva experiència al Parlament, sobretot en l’àmbit de l’educació. Crec que puc aportar molt del que he après i desenvolupat en aquest Ajuntament”.
Gisela Navarro ocupava el lloc 30 a les llistes socialistes de la província en les darreres eleccions catalanes. La renúncia de diversos diputats per passar a formar part del nou Govern presidit per Salvador Illa li ha obert les portes del Parlament. Entre les seves noves responsabilitats a la cambra legislativa catalana, ha estat nomenada portaveu socialista de la comissió d’Educació i vicepresidenta de la Comissió d’Afers Institucionals.
Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, postgraduada en realització i direcció documental per l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya), i postgraduada en il·lustració creativa i tècniques de comunicació visual en EINA, Gisela Navarro va arribar al Consistori l’any 2003, fa vint-i-un anys. De llavors ençà, ha estat responsable sobretot d’àrees socials com joventut, serveis socials, igualtat o educació. En els darrers vuit anys ha estat portaveu del grup socialista al Ple. En l’actual mandat, ha estat tercera tinenta d’alcalde, responsable de la regidoria d’Educació i presidenta de l’Àrea de Presidència (Alcaldia, Estratègia 2030 i Xarxes Institucionals).
Malgrat la varietat de responsabilitats que ha desenvolupat, destaca que ha estat regidora d’Educació els darrers disset anys. Ella ha tingut, doncs, especial protagonisme en l’evolució positiva que ha fet en aquest àmbit Viladecans, ciutat que ha apostat per l’èxit educatiu i que ha fixat aconseguir l’abandonament escolar zero com a missió estratègica de ciutat per al 2030.
Viladecans ja fa més de deu anys que desenvolupa la seva Xarxa d’Innovació Educativa (XIE), una xarxa que reuneix en una mateixa taula de treball l’administració, els docents, la Comunitat Educativa (famílies i alumnes), però també el món econòmic i social (empreses, associacions i entitats, professionals). Aquest sistema de treball impulsa projectes educatius que tenen com a bandera la innovació, la tecnologia i l’excel·lència. Aquest esforç municipal extraordinari i continuat en matèria d’educació no ha passat desapercebut: Viladecans és la ciutat coordinadora actual de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (RECE).
És la tercera vegada que un regidor local fa el salt al Parlament: abans ho van fer Sergio García (del Partit Popular), parlamentari del 2013 al 2015, i Martín Barra (de Ciutadans), diputat entre 2016 i 2020. Al Ple Municipal de l’octubre un nou regidor socialista prendrà el relleu de Navarro.
El Govern calcula en un 63% -uns 3.000 megawatts- la demanda elèctrica recuperada cap a les onze de la nit…
Espanya i Portugal comencen a recuperar el subministrament elèctric després d’una apagada massiva que ha afectat gran part de la…
L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha comparegut aquesta tarda arran de l’aturada energètica que hi ha hagut a diversos països…
Els Bombers de la Generalitat tanquen el dia amb 755 avisos per l'apagada general elèctrica entre dos quarts d'una del…
Usuaris de Rodalies s’han queixat aquest dilluns a la nit quan s’han trobat les portes de l’estació de Sants de…
En aquests moments, els hospitals de Catalunya recuperen paulatinament l'energia elèctrica a tot el territori. Els grans hospitals han recuperat…
Esta web utiliza cookies.