La Ciutat de Barcelona

La Fira d’Espàrrecs de Gavà celebra 70 anys com a símbol d’identitat agrària i cultural

La Fira reivindica el valor del camp gavanenc, la necessitat d’inversions i la força de la pagesia

Aquest dissabte s’ha inaugurat la 70a edició de la Fira d’Espàrrecs de Gavà. L’acte institucional ha comptat amb la presència de l’alcaldessa Gemma Badia, el conseller d’Empresa i Treball Miquel Sàmper, i el president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella.

Pañella ha fet un emotiu repàs dels 93 anys d’història del certamen i ha posat l’accent en la complicada situació del sector: “Enguany ha estat molt dur. El 4 de novembre la pluja ens va colpejar fort. Seguim esperant l’ajuda. Volem fets, no només paraules.” També ha alertat que, sense suport institucional, el futur del camp agrari està en risc.

 

Una aposta clara pel territori i la gastronomia

L’alcaldessa, Gemma Badia, ha volgut posar en valor el paper clau de la pagesia local, no només a Gavà sinó també a municipis veïns com Sant Boi o Viladecans: “La pagesia no es pot perdre. És el rebost que alimenta Barcelona. Estem en el mapa i som capital gastronòmica.”

Badia ha anunciat la voluntat d’impulsar un protocol per evitar nous episodis com les inundacions de novembre i ha insistit en la necessitat de renovar infraestructures i garantir el relleu generacional al camp.

 

Compromís institucional i reptes estructurals

Per la seva part, el conseller Miquel Sàmper ha reconegut la força de la fira i el seu valor simbòlic per al país: “He quedat impressionat. Aquest esdeveniment té ànima. No podem perdre el signe distintiu que representa l’espàrrec de Gavà.”

Tot i això, ha admès dues problemàtiques greus: les traves de l’administració pública i la salinitat dels sòls. Ha assegurat que les inversions són prioritàries i que arribaran: “Més d’hora que tard, les inversions es faran. No permeteu que això s’acabi.”

 

Mostra agrícola, cuina i cultura per a tots els públics

La Mostra Agrícola continua sent el cor de la fira amb lots d’espàrrecs i paneres artístiques. Paral·lelament, GastroGavà acull 20 restaurants que ofereixen plats on l’espàrrec blanc és l’estrella.

“Cada recepta ha estat preparada amb productes de la terra, potenciant-ne el sabor i la qualitat”, ha remarcat Badia.

També destaca la 4a Mostra d’Entitats, amb una cinquantena de col·lectius i activitats lúdiques per a totes les edats.

Lourdes Tasies

Graduada en Ciències polítiques i de l’administració per la Universitat de Barcelona. Redactora cobrint informació a Barcelona.

Missatges recents

El Festival Internacional de Titelles torna a Gavà per a una 34a edició

Aquest divendres, 2 de maig, va presentar-se oficialment la 34a edició del Festival Internacional de Titelles de Gavà. El certamen,…

22 minuts fa

ERC Lleida proposa transformar l’antiga estació de bus en una pista coberta d’atletisme

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Lleida ha mantingut una trobada amb representants de la Macrocomunitat que agrupa nou de…

48 minuts fa

Un mort i tres ferits, entre ells un menor, en un incendi al centre de Tàrrega

Una persona ha mort i tres més han quedat intoxicades en l'incendi d'un habitatge al centre de Tàrrega. L'avís del…

58 minuts fa

10 persones queden atrapades a l’ascensor de la Seu Vella de Lleida

Els Bombers de la Generalitat han rescatat deu persones que havien quedat atrapades a l'ascensor de la Seu Vella de…

1 hora fa

Mor una persona en precipitar-se d’un 8è pis en flames

Una persona ha mort aquest dissabte després de precipitar-se des de la vuitena planta d'un edifici en què s'havia declarat…

1 hora fa

La motorista morta a l’N-II és una dona de 49 anys i veïna de Pineda de Mar

Una motorista ha mort aquest dissabte a la tarda en un xoc amb un turisme i un camió a l'N-II…

16 hores fa

Esta web utiliza cookies.