Èxit en el web del projecte’ l’H on dels barris’ de l’Hospitalet de Llobregat

El web del procés participatiu per millorar els barris de l'Hospitalet rep més de 5.100 propostes en dos mesos

El projecte’ l’H on dels barris’ que l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) va posar en marxa fa dos mesos per recollir aportacions i propostes dels veïns i veïnes per millorar la ciutat ja n’ha rebut més de 5.100 de les 2.700 persones que s’han registrat al web de participació del projecte. A més, 4.920 hospitalencs han emplenat la butlleta facilitada pels informadors de carrer i també s’han recollit 250 butlletes de les urnes situades a diversos equipaments de la ciutat i 386 butlletes emplenades per joves menors de 16 anys. Durant la segona quinzena d’abril començaran les trobades dels regidors de districte amb les 700 comunitats de veïns de la ciutat.
‘L’H on dels barris’ és obert a tothom i consta de tres fases: diagnosi (el barri que tenim), visió (el barri que volem) i propostes (què cal fer). Hi poden participar totes les persones que viuen o que treballen a L’Hospitalet i que vulguin opinar i aportar idees per millorar els barris. Actualment, el projecte es troba en la fase de recollida de propostes, després d’haver superat la fase informativa i de diagnosi.

Els pressupostos participatius són una eina que permet a la ciutadania incidir o prendre decisions sobre una part dels pressupostos públics. En el cas de l’Ajuntament de L’Hospitalet, els consells de districte prioritzaran durant els mesos d’abril i de maig projectes d’inversions fins a un total de 500.000 euros per a cada districte, que s’aniran executant durant el període 2017-2019.