Estafen més de 78.000 euros a 14 persones fent-se passar per elles a Terrassa

Els autors duplicaven la targeta SIM de la víctima i accedien amb el seu nom a dades bancàries

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Terrassa una parella que va estafar més de 78.000 euros a 14 persones fent-se passar per elles. La parella, un home i una dona de nacionalitat espanyola i de 34 i 33 anys respectivament, feia servir la tècnica coneguda com ‘SIM swapping’. La tècnica consisteix en obtenir les dades de la víctima, esbrinar la companyia de telèfon a què pertany, duplicar la targeta SIM i saber quin és el seu banc.

Així, la parella trucava l’entitat bancària fent-se passar per la víctima per tal de modificar les claus d’accés a la banca online i poder tenir lliure accés al compte corrent. Els autors també van comprar de forma fraudulenta 30 mòbils de gamma alta que van revendre per més de 16.000 euros.

La detenció de la parella com a presumptes autors de delictes d’estafa, falsificació documental i d’usurpació de l’estat civil va tenir lloc el 29 de desembre, els detinguts van passar a disposició judicial el 31 i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs.

El primer fet denunciat va tenir lloc el mes de març i durant els mesos següents van arribar a estafar 13 persones més. A partir de les denúncies els investigadors es van posar en contacte amb les diferents víctimes per poder determinar en quines circumstàncies van ocórrer les estafes i poder identificar els seus responsables.

Durant els mesos de febrer a abril, els investigats van estar allotjats en un establiment d’allotjament turístic del barri de Sants de Barcelona, des d’on recollien els paquets que portaven diferents noms i cognoms, però en cap cas els seus.