Els museus i biblioteques de Barcelona tindran lavabos de gènere neutre

Perquè ningú se senti discriminat per la seva identitat

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Perquè ningú se senti discriminat per la seva identitat, l’Ajuntament de Barcelona té previst que abans que s’acabi el 2023 hi hagi lavabos de gènere neutre als espais culturals municipals, com ara museus o biblioteques. Així ho contempla una mesura de govern que ha presentat aquest dimecres l’Institut de Cultura de Barcelona i que s’emmarca al Pla de Drets Culturals del consistori.

El text diu que un dels objectius és “tenir uns lavabos que siguin de gènere neutre, que no discriminaran en l’ús o el destí per motius d’identitat o expressió de gènere” i que almenys s’inclogui una opció amb vàter i rentamans al mateix espai”. El que no detalla és si només existirà l’opció de WC de gènere neutre o si també hi seran els WC tradicionals, és a dir, el de dones i els homes.

El que fa referència als lavabos és només un dels punts de la mesura de govern, que pretén “avançar cap a unes polítiques culturals amb perspectiva feminista” i comptarà amb una inversió de 190.000 euros entre el 2022 i el 2023.

Una altra acció prevista és “incloure espais de lactància als equipaments on és habitual la presència de dones amb criatures lactants, com és el cas dels centres cívics”.

Es treballarà, així mateix, per “garantir la presència equilibrada de dones i homes en les posicions de presa de decisió” i “avançar cap a una programació cultural paritària en termes de gènere”.

També es pretén crear “un protocol d’assetjament per raó d’orientació sexual, de la identitat de gènere i d’expressió de gènere a l’activitat cultural”.