El Molino, icona del Paral·lel barceloní, reobrirà les portes el pròxim 27 d’octubre. Després d’haver estat adquirit l’any 2021 per l’Ajuntament de Barcelona– per la quantitat de 6,2 milions d’euros- la sala inicia una nova etapa sota la gestió de l’empresa Barcelona Events Musicals, organitzadora del Festival Cruïlla. Aquesta reobertura pretén recuperar l’esplendor d’un espai clau en la cultura barcelonina, amb una programació centrada en estils de música com: la rumba catalana, el flamenc, folk i jazz. Tot i això, el nou Molino també inclourà monòlegs de comèdia.
La sala, amb el músic Víctor Partido com a director, és de petit format perquè només disposa d’una capacitat per a 250 persones, a conseqüència de l’espai arquitectònic. No obstant, l’espai recorda als locals històrics dels anys trenta, com el Cotton Club de Nova York, ja que compta amb sofàs, cadires i taules. A més, el públic podrà menjar i beure durant les actuacions, un fet que, segons Jordi Herreruela, director de Barcelona Events Musicals, requerirà “educar tant al públic com als músics”. El restaurant-cocteleria JOK serà l’encarregat del servei de menjar i begudes, complementant així l’oferta cultural de la sala.
El Molino obrirà de dimecres a diumenge amb tres sessions diàries: la primera de 20 a 21.30 hores; la segona, de 22 a 23.45 hores; i l’última, a partir de la mitjanit, protagonitzada per un DJ. Segons Herreruela, l’objectiu, en aquest cas, no és la rendibilitat, sinó la il·lusió i el compromís amb la ciutat i amb el Paral·lel.
Fins el moment, i abans de la reobertura oficial, ja s’han avançat una cinquantena de concerts.
Entre els artistes de jazz que encapçalen el cartell destaquen noms internacionals de gran prestigi com Donald Harrison, Eliane Elias, The Kahil El Zabar Quartet, Bill Frisell, Eliades Ochoa, Ayo, Fatoumata Diawara i Uri Caine. A més del jazz, el Molino obre les portes a propostes més experimentals, com les de Theo Croker, Zoh Amba, Ben Lamar Grey, Thom Skinner, Oren Ambarchi (amb el projecte Ghosted), Lakecia Benjamin, Myriam Gendron i Dorian Wood, que aportaran noves perspectives i estils avantguardistes.
Pel que fa a l’escena nacional, artistes com Maestro Espada, Los Cantes Malditos i Marala seran alguns dels primers a actuar al nou Molino. Aquestes actuacions marquen un inici prometedor per a una sala que busca esdevenir un punt de trobada per a les músiques minoritàries i d’alta qualitat a Barcelona.
Les entrades per als concerts d’octubre i novembre ja es poden adquirir a través de la seva pàgina web (https://www.elmolinobarcelona.com/) , oferint una oportunitat única per gaudir de la seva reobertura amb un programa cultural de primer nivell.
L’Espai Jove La Nau commemora el seu 6è aniversari amb una programació especial els dies 7 i 8 de febrer. Des de la seva…
Granollers celebrarà el Carnaval 2025 del 23 de febrer al 5 de març amb una programació variada que seguirà la litúrgia pròpia…
Les Nacions Unides han activat per primera vegada el protocol de Seguretat Planetària davant el possible impacte d’un asteroide contra…
Vilafant està compromès amb el medi ambient i amb la voluntat també d’aconseguir un estalvi energètic ha iniciat els treballs…
La Diputació de Tarragona ha aprovat el projecte de condicionament d’un tram urbà de la carretera TV-7042 entre Montblanc i Rojals,…
El Complex Educatiu de Tarragona, l'antiga Laboral, ha tornat a ser el centre d'atenció d'una gran producció audiovisual, aquesta vegada…
Esta web utiliza cookies.