La Ciutat de Barcelona

El Concurs de Cocteleria Ciutat de L’Hospitalet bat rècords de participació

Aquest matí ha tingut lloc la 38a edició del Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu Ciutat de L’Hospitalet al Renaissance Barcelona Fira Hotel. Hi han participat 29 concursants de 19 escoles d’hostaleria i establiments de Catalunya, un rècord de participació històric. Entre els participants hi ha dos alumnes del Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet.

 

Els participants han elaborat i explicat un còctel pre-dinner (aperitiu) i l’han servit  en quatre copes, amb set minuts de temps d’elaboració, d’acord amb les bases establertes per la International Bartenders Association (IBA).

 

Els concursants han rebut dos tipus de puntuació per part d’un jurat format per 14 professionals de diferents sectors relacionats amb la cocteleria, la formació, la gastronomia i l’hostaleria en general. Una valoració tècnica, que puntua la imatge del participant, la seva habilitat i el resultat final i una altra de degustació, que s’encarrega de valorar l’aroma, el sabor i la vistositat.

 

Els guanyadors de les diferents categories han sigut:

  • Sandra Solé Fraguas, de l’Institut de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, primera classificada, Premi Memorial Jordi Estadella.
  • Emilio Ernesto Rosales Marroquin, del Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, segon classificat.
  • Lisken Kadid Villegas Folleco, de l’Escola de Restauració Santa Coloma (Grameimpuls), tercer classificat.
  • Pol Bermejo, de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB),  Premi Destresa Josep Maria Gotarda Quintilla.
  • Néstor Alfonso Baez Jiménez, de l’Institut de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, millor classificat en Degustació, Premi Club del Barman de Catalunya.
  • Sandra Solé Fraguas, de l’Institut de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, millor classificada menor de 21 anys, premi atorgat pel Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet.

 

Durant el concurs, els participants han pogut gaudir d’una demostració de cocteleria, a càrrec de José Nuñez, propietari de Mizuwari Cocktail Bar de L’Hospitalet.

 

El concurs, organitzat per l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la col·laboració del Club del Barman i el Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, posa en valor les tècniques de cocteleria i els sabors més originals de les noves tendències en el món del còctel i és un referent consolidat per als professionals del sector a Catalunya. Molts dels guanyadors i participants en aquest esdeveniment treballen actualment en els millors locals del sector.

 

El certamen s’emmarca en els projectes de l’Ajuntament destinats a la promoció i la dinamització de la gastronomia local i a la consolidació de la ciutat com a destí turístic gastronòmic.

Mendo

Missatges recents

Els nou integrants de la Cambra de Tarragona atrapats a Líbia ja són a Catalunya

Tres dels nou integrants de la missió de la Cambra de Tarragona que havien quedat atrapats en un hotel de…

16 minuts fa

Com afectarà al trànsit la Festa de Moros i Cristians 2025 a Lleida?

La Guàrdia Urbana de Lleida ordenarà el trànsit aquest diumenge per minimitzar l’afectació durant la celebració de la Festa de…

17 minuts fa

Rècord d’inscripcions a la 12a Cursa de la Cirera de Corbins-12è Memorial Jaume Florensa

El diputat i alcalde de Corbins, Jordi Verdú; el regidor d’Esports de Corbins, Jordi Camats; el representant territorial de l’Esport…

22 minuts fa

Andorra Business ven totes les entrades per la segona edició del taller

La segona edició del taller intensiu per a emprenedors i 'startups' (Bootcamp) d’Andorra Business, ha començat aquest divendres a les…

26 minuts fa

La Sala Temàtica d’Arts Gràfiques de la Diputació de Lleida participa en la Nit dels Museus

La Sala Temàtica d’Arts Gràfiques de la Diputació de Lleida, ubicada al Complex de la Caparrella, torna a participar en…

27 minuts fa

Macrocontrol policial a Girona durant la tarda i nit de divendres

El pla Kanpai dels Mossos contra la multireincidència ha arribat a Girona, coincidint amb Temps de Flors. Des de primeres…

28 minuts fa

Esta web utiliza cookies.