La Ciutat de Barcelona

El Disfrutar es converteix en el millor restaurant del món

‘The World’s 50 Best Restaurant’ corona la cuina d’avantguarda dels xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch

El Disfrutar ha culminat el seu fulgurant ascens a l’Olimp de la gastronomia mundial i ja és el millor restaurant del món, segons el popular rànquing ‘The World’s 50 Best Restaurant’. L’establiment, que no fa ni una dècada que va aixecar la persiana en plena Eixample de Barcelona, ha seguit així els passos d’El Bulli, escola de formació dels seus tres xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, i ha portat la cuina catalana fins al màxim reconeixement mundial. L’aposta per a la gastronomia d’avantguardista i creativa es va situar l’any passat en segon lloc, una posició arrodonida el novembre passat amb la tercera estrella Michelin. La gala ha tingut lloc aquest dijous de matinada a Las Vegas.

El Disfrutar és una aposta cuinada a foc lent. No és la primera experiència en solitari d’aquests xef de l’escola d’El Bulli que, una vegada va tancar el restaurant de Ferran Adrià, van decidir refermar el què havien après obrint el Compartir, un restaurant a Cadaqués que va obrir l’abril del 2012.

L’experiència del trio format per Casañas, Castro i Xatruch els va funcionar i va ser llavors quan van ampliar horitzons amb un segon establiment a Barcelona situat en plena Eixample, que compta amb un equip de 65 persones i una llista d’espera de mínim un any vista.

La cuina catalana torna a encapçalar el rànquing

El 2018, el Disfrutar va assolir la 18a posició i va endur-se el premi a la millor entrada a la llista de l’any. La perseverança dels tres xefs els va portar, l’any passat, a ocupar la segona posició i a esdevenir el millor restaurant de tot Europa.

La cuina catalana ha ocupat la primera posició del ‘The World’s 50 Best Restaurant’ en diverses ocasions. El Bulli la va ocupar el 2002 i, posteriorment, va revalidar-lo ininterrompudament el 2006, 2007, 2008 i 2009. El Celler de Can Roca li va prendre el relleu poc després i va ostentar el primer lloc del rànquing el 2013 i el 2015. Les normes del rànquing van canviar i una vegada s’assoleix la primera posició, ja no es pot revalidar i l’establiment passa a formar part de la categoria ‘The best of the best’.

El basc Asador Etxebarri ha aconseguit la segona posició i el Diverxo, de Dabiz Muñoz, s’ha situat en quarta. També figuren a la llista el Quique Dacosta (14) a Denia i ElKano (28) de Getaria.

MinervaPacheco

Missatges recents

El mal temps no impedeix celebrar la festa major del Pas de la Casa

Gresca i xerinola en el Pas de la Casa. La festa major ha viscut aquest…

5 hores fa

Moren dues persones en estavellar-se una avioneta

Dues persones han mort aquest dissabte al matí en un accident patit per una avioneta…

6 hores fa

Ordino vibra amb les falles de Sant Pere i la crema del mai

El foc ha estat el gran protagonisme aquest divendres per celebrar Sant Pere. Les falles…

6 hores fa

El Mollet Music Week arriba a la 3a edició com un festival consolidat al territori

Mollet Music Week, el festival de música de juliol de Mollet del Vallès, viurà la…

6 hores fa

Mor una motorista en xocar contra un cotxe en un túnel

Una motorista de 40 anys ha mort en patir un accident amb un vehicle a…

6 hores fa

Unes 2.000 persones clamen pels drets LGBTI a Barcelona

Milers de persones s'han manifestat aquest dissabte a la tarda a Barcelona en favor dels…

7 hores fa

Esta web utiliza cookies.