Detenen 12 joves per robar material informàtic valorat en 100.000 euros en escoles de Mataró

L'organització sostreia ordinadors, tauletes, telèfons i càmeres fotogràfiques destinades als alumnes

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Els Mossos d’Esquadra han detingut 12 joves i desarticulat una organització que va robar material informàtic valorat en 100.000 euros en escoles de Mataró i rodalia. En concret, van robar 214 aparells electrònics entre ordinadors, tauletes, telèfons i càmeres fotogràfiques. Les detencions van tenir lloc el aquest dimarts i els investigadors els relacionen amb fins a 14 robatoris amb força comesos durant el febrer. La investigació va començar al març sota la tutela del jutjat número 5 de Mataró arran d’un increment d’aquest tipus de delicte. Els agents van iniciar un dispositiu per reforçar la vigilància en els centres educatius i detectar alguna intrusió.
El 27 de març, sobre les 16.00 hores, es van localitzar quatre joves que havien entrat a robar en una escola de Sant Vicenç de Montalt. Quan els agents es van identificar els joves van fugir del lloc i només un d’ells, menor d’edat, va ser detingut. Arran d’aquesta detenció els investigadors van relacionar diverses persones amb l’arrestat i amb els robatoris comesos.

La investigació va revelar que els joves formaven part d’una organització criminal organitzada, amb un líder clar, en la qual les tasques estaven repartides entre els que informaven d’on estaven els aparells i els recol·lectors, que eren els encarregats de cometre el robatori. També hi havia el conductor, que transportava els autors; el coordinador de grups, que s’ocupava de coordinar diferents grups de treball i de fer els pagaments; i el cap de l’organització, que era qui decidia què es pagava a cadascú i distribuïa el material.

La banda disposava de dispositius electrònics avançats que els permetien desbloquejar els aparells informàtics sostrets. A més, tenien una infraestructura de transport per traslladar el material robat, en molt poc temps, fora del territori nacional.

Els joves van ser detinguts en els seus domicilis a Mataró pels delictes de robatori amb força i pertinença a organització criminal.

Cinc dels arrestats van passar a disposició del jutjat número 5 de Mataró aquest dimecres, i va decretar llibertat amb càrrecs. Els altres sis estan en llibertat pendent de ser citats judicialment.