Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Conselleria d’Interior i Castelldefels treballen per mantenir la ciutat segura

Avatar photo

Aquest dimecres ha tingut lloc la visita institucional del Conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, a Castelldefels

El Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, ha visitat aquest dimecres Castelldefels per conèixer de primera mà la realitat de la ciutat així com alguns dels seus equipaments. Elena ha sigut el protagonista d’una recepció institucional al Saló de Plens de l’Ajuntament, a càrrec d’una delegació de l’equip de govern municipal, encapçalada per l’alcaldessa Maria Miranda (PSC) i el Primer tinent d’alcalde Jordi Maresma (ERC).

Després d’aquesta trobada més de caràcter institucional, i de la signatura del conseller en el Llibre d’Honor de la ciutat, les autoritats han atès els mitjans de comunicació presents.

L’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), ha agraït la visita del conseller i ha dit que, amb les dades a la mà, “Castelldefels és un municipi segur, on els nivells de delictes estan per sota de la mitjana de Catalunya. Estem satisfets des del municipi amb la col·laboració històrica entre Mossos d’Esquadra i Policia Local.”

Miranda ha afegit que “hem tingut l’oportunitat de traslladar l’especificitat d’un municipi com és Castelldefels i de les nostres necessitats. Hem pogut parlar de l’oci nocturn, de les urbanitzacions que tenim, etc.” 

L’alcaldessa ha parlat de “l’increment de la plantilla de la Policia Local en 15 efectius en l’últim mandat. També hem augmentat i reforçat una sèrie de serveis com és el Servei d’Intervenció per la convivència en l’espai públic (SIEP) o el Servei de Primera Atenció d’Urgència (SPAU).” Per acabar, ha reiterat que és molt important “un major nombre d’efectius de Mossos d’Esquadra a Castelldefels.”

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena ha ratificat que “Castelldefels és una ciutat segura, amb una disminució de més del 10% dels fets delictius des de l’any 2019. Això no ens ha de tranquil·litzar, això el que ha de fer és estimular-nos a seguir.”

El conseller també ha volgut valorar el treball que fan Mossos d’Esquadra i Policia Local, tant per separat com plegats. A més, el conseller ha comentat que “és molt important l’aposta que ha fet el govern municipal de tenir més efectius de Policia Local i també l’esforç que estem fent des de Mossos d’Esquadra per incrementar el nombre d’efectius. S’ha incrementat des de l’any 2019 el nombre de Mossos a la comissaria, però hem d’anar a més. L’Ajuntament ens demana més Mossos i estem treballant-hi.” En la seva intervenció, el conseller també ha destacat que “s’ha augmentat un 15,25% el nombre d’efectius a la Unitat de Seguretat Ciutadana de Castelldefels, el que suposa un 19,7% més d’hores de servei que el 2019.”

Alcaldessa i conseller han coincidit en el fet que la seguretat és molt més que presència policial i que s’han d’implementar polítiques de mediació, socials, educatives, de proximitat, etc, que l’Ajuntament de Castelldefels està implementant.

El Primer tinent d’alcalde, Jordi Maresma (ERC), ha explicat que “a Castelldefels tenim un model de seguretat ciutadana compartit amb la Conselleria basat en la prevenció, la mediació i el diàleg com a eines per a la resolució de conflictes i la millora de la convivència. Així, per exemple, després de l’atac feixista a Cal Ganxo, el març de 2019, des de l’Ajuntament vam impulsar el SIEP.”

Maresma ha afegit que “en el cas de la violència masclista, després de successos terribles com el de la manada, un servei com l’SPAU actua com a espai segur per a la recuperació de les víctimes i evitar la victimització secundària.”

Posteriorment, la comitiva s’ha traslladat a les dependències de la comissaria de la Policia Local. Allà, ha pogut conèixer la plataforma Hatom, una eina tecnològica que facilita la tasca planificadora de la Policia Local. La presentació d’aquesta plataforma ha anat a càrrec del cap de la Policia Local, Raúl Vergel, i la fundadora de Tinkerers Lab, Milena Orlandini.

A la sala de reunions de la comissaria han tingut lloc dues trobades, una amb responsables polítics i tècnics del Servei d’Intervenció per la convivència a l’espai públic (SIEP) i una altra amb els del Servei de Primera Atenció d’Urgència (SPAU).

Per finalitzar la visita, el conseller i una delegació municipal s’ha traslladat a l’avinguda dels Banys, on han pogut veure l’estat d’aquesta zona en remodelació.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

two × 5 =

Notícia anterior

Enxampen a una jove que intentava robar en un domicili a Roda de Berà

Notícia següent

Reus presenta el Pla de Prevenció de la Conducta Suïcida 2023-2027

Notícies relacionades