fbpx
Diumenge, 3 de març de 2024
És notícia

Ciutat Vella comprarà l’edifici de l’antiga Clínica Barceloneta per ubicar-hi el nou CAP

Avatar photo

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a la reserva de pressupost per a l’adquisició de l’edifici de l’antiga Clínica Barceloneta i els tres edificis adjacents, en els quals la intenció és ubicar-hi el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) Barceloneta. El consistori destinarà vuit milions d’euros per comprar l’edifici, situat al carrer dels Pescadors 82-94 del barri de la Barceloneta, i que inclou els tres edificis adjacents en un mateix conjunt. L’antiga Clínica Barceloneta era un centre hospitalari d’atenció intermèdia que va funcionar del 1988 al 2014. El conjunt ofereix prop de 3.000 metres quadrats en set plantes, ubicades en una finca de 600 metres quadrats.

L’Ajuntament preveu ubicar al complex el nou CAP Barceloneta. L’equipament sanitari oferirà més serveis fruit del desenvolupament dels darrers anys de l’atenció especialitzada als CAP i l’ampliació de la cartera de l’atenció primària amb nous professionals com dietistes-nutricionistes, higienistes dentals, fisioterapeutes o referents de benestar emocional, entre d’altres.

Actualment, recorda el consistori barceloní, els serveis d’atenció primària a la Barceloneta s’ofereixen de manera més limitada des d’un espai més reduït inclòs a les dependències de l’Hospital del Mar.

El tinent d’Alcaldia i regidor del Districte de Ciutat Vella, Albert Batlle, ha augurat que amb el nou equipament “la Barceloneta tindrà una assistència sanitària de primer nivell. A més, ha afegit que “això haurà d’anar-se complementant en el futur amb altres temes llargament reivindicats pel barri com poden ser habitatges tutelats o serveis d’atenció a la gent gran”.

La reserva dels 8 milions d’euros és el primer pas perquè, un cop s’aprovi el planejament urbanístic específic pertinent, es tiri endavant la cessió dels edificis en favor del Servei Català de la Salut, que serà qui hi haurà de construir l’equipament i dotar-lo d’un pla funcional per a l’ús com a CAP Barceloneta.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Es despullen al centre de Barcelona per demanar el tancament de les granges pelleteres

Notícia següent

Democràtes dona el tret de sortida a la campanya electoral

Notícies relacionades