La Cooperativa Agrícola i el Gremi d’Hostaleria de Viladecans, amb l’impuls de l’Ajuntament, organitzen la Ruta Gastronòmica del Cherry de Viladecans que tindrà lloc durant el mes de juliol. Deu restaurants oferiran dues receptes cadascun, de creació pròpia, a la seva carta i menú. Catorze comerços de la ciutat també formen part d’aquesta ruta i comercialitzaran el tomàquet de quatre productors durant tota la temporada.
Els jardins de Magdalena Modolell van acollir ahir la festa d’inici de la Ruta. Els ciutadans que s’hi van apropar van poder gaudir d’un tast de les vint propostes culinàries on aquest petit tomàquet era l’ingredient principal. Les tapes van estar maridades amb la cervesa artesana de The Rolling Beer i refrescos. La festa va ser amenitzada amb la música del grup de versions de pop rock espanyol 37 grados.
Els comensals de la ruta gastronòmica podran degustar torrades d’alvocat, salmó, formatge feta i tomàquet cherry, Iogurt de tomàquet amb sardina fumada, alfàbrega i tomàquet cherry o éclair farcit de carabassó, maionesa de tonyina i tomàquet cherry, entre altres plats. Mingo Morilla, president del Gremi d’Hostaleria, va voler destacar “la col·laboració estreta entre els establiments i cuiners en aquesta iniciativa, envers fer una proposta gastronòmica valorant els productes de la ciutat”.
El Cherry de Viladecans, un producte únic i exquisit
L’objectiu d’aquesta iniciativa és que la ciutadania compri i consumeixi aquesta fruita, impulsant així la producció local i de proximitat. El cherry es cultiva al Parc Agrari del Baix Llobregat i és un dels productes estrella dels camps viladecanencs per la seva qualitat i sabor. De forma allargada, ha passat a ser el cultiu principal de la zona, ja que s’ha adaptat molt bé a les característiques agràries. La salinitat i la duresa de l’aigua de la comarca són ideals pels tomàquets perquè surten més dolços i converteixen al cherry de Viladecans en un tomàquet únic i exquisit.
La implicació dels restauradors per fomentar el consum i el coneixement d’aquest producte és fonamental i demostra el seu compromís amb el territori. Segons Mingo Morilla “ens impliquem per orgull, és un producte nostre i de gran qualitat, forma part de la cuina i la cultura valorar productes tan nostres. També ens impliquem per estima, la zona agrària forma part del paisatge de la ciutat i és una sort tenir aquest producte en les nostres cuines”. A més, es tracta d’un cultiu innovador amb una llarga producció, que va des del maig i fins al desembre.
La distribució del cherry aposta per la sostenibilitat, ja que es fa en capses de cartó i lliure de plàstics. Cada restaurant participant en la ruta gastronòmica té un distintiu a la porta de l’establiment i una icona del cherry al costat dels plats que el porten. Mentre duri la temporada d’aquesta fruita, els restaurants podran continuar oferint les propostes de la ruta en la seva oferta gastronòmica. La llista completa dels comerços i restaurants, així com la descripció dels plats, es pot consultar a https://www.viladecans.cat/ca/
Avui es posen en marxa part de les fonts ornamentals de Sabadell, que la ciutat ha pogut recuperar un cop…
El Nàstic de Tarragona ha estat el focus de la polèmica aquesta setmana amb la sorpresiva destitució de Dani Vidal.…
Una quarantena d'agents dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Lleida han detingut aquest divendres almenys dues persones i…
L’Ajuntament de Badalona invertirà aproximadament 4 milions d’euros per fer una reforma integral del camp de futbol de Pomar. Aquesta…
El macrodispositiu contra la reincidència fet a les principals poblacions del Camp de Tarragona s'ha saldat amb almenys deu detinguts.…
L’Ajuntament d’Altafulla ha fet públic l’anunci de licitació del contracte d’obres per a l’execució del projecte d’urbanització de la Plaça…
Esta web utiliza cookies.