Cerdanyola reivindica els drets de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional

L’Ajuntament i la Comissió de Treball de l’Àmbit de la disCapacitat/Diversitat Fundacional han sumat esforços per confeccionar un programa en el marc del Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional. Les activitats, que van començar el 8 de novembre amb l’exposició Taques, s’intensifiquen aquesta setmana i culminaran el diumenge 3 de desembre amb l’acte central de la diada internacional.

L’alcalde, Carlos Cordón, agraeix l’esforç de tothom que ha fet possible confeccionar el programa i convida la ciutadania a participar de totes les activitats. A la presentació del programa d’activitats també van estar presents algunes de les entitats que hi participen: Catalònia Fundació Creactiva, Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada, Institut Banús, Fundació Barcanova, Tots Vàlids i ASPADI

 

Un any més, la imatge del cartell del Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional a sorgit de l’activitat Pintem la Diversitat. Enguany ha estat el dibuix de Xavier Cortés de l’Escola Montserrat l’escollit per formar part del cartell. Gloria Boi de la Catalònia Fundació Creactiva agraeix la implicació de les escoles que han participat en l’activitat que consisteix en la visita d’alguns dels usuaris de la Fundació a les escoles per explicar un conte sobre la disCapacitat perquè després els infants reflexionin i facin un dibuix sobre aquesta temàtica. Els dibuixos es poden visitar a l’Ateneu fins al 10 de desembre.

El diumenge 3 de desembre, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional, se celebrarà l’acte central amb una cercavila dinamitzada per Batucada Catalònia Fundació Creactiva, Batúcamela i Caulababa. La sortirà serà des de la cantonada del carrer Sant Ramon amb Sant Casimir i arribarà fins a la plaça Abat Oliba a on hi haurà l’arbre dels desitjos, que s’omplirà de petits escrits i es quedarà instal·lat durant una setmana. També hi haurà una Xocolatada, la Lectura del Manifest (11:45 h) i un Taller de Dansa Inclusiva (12 h) a càrrec d’AME (Associació Movimiento Expresión). A més, primer primera vegada se sumarà a la jornada ASPADI amb un torneig de Tennis Taula que es farà a l’escola Sant Martí d’11 a 13 h.

 

El mateix diumenge 3 de desembre, el Museu d’Art de Cerdanyola, oferirà una visita guiada sensorial (12:30 h). Txema Romero, director del MAC, explica que “nosaltres volem un museu accessible a tothom i treballem perquè així sigui introduint elements que el fan més accessible com aromes, braille, tàctils, llengua de signes…”. Romero afegeix que la visita del diumenge tindrà com a fil conductor la diversitat.

El programa d’activitats va començar el 8 de novembre amb l’exposició Taques que s’ha pogut visitar a la Sala Elisa Arimany de la Biblioteca. La mostra estava formada per retrats dels nois i noies del Centre Sant Medir de la Fundació Catalònia i realitzats per Jorge Legrà a partir de la base de l’empremta dels nois.

 

Al llarg d’aquesta setmana es duran a terme diferents partits de bàsquet i futbol a l’institut Banús entre l’alumnat d’aquest centre i de la Residència l’Onada Cerdanyola Joan XXIII i la Fundació Barcanova.

Demà, dimecres 29 de novembre, hi ha prevista una sessió de Ioga per a Tothom a càrrec de la Fundació Barcanova. Aquesta activitat neix de la proposta de Ioga Inclusiu del programa Cerdanyola Educa i que permet que les persones usuàries de la Fundació Barcanova imparteixin classes de ioga a infants i joves dels centres educatius de la ciutat. La sessió de ioga podrà ser seguida per qui vulgui a la plaça Abat Oliba a partir de les 11 h.

També demà, 29 de novembre, es durà a terme la xerrada ‘Què és la discapacitat?’ a l’Institut Banús. Aquesta iniciativa, l’organitzen conjuntament el mateix institut amb l’entitat Tots Vàlids, la Residència l’Onada Cerdanyola Joan XXIII i ACIC. Des de l’institut Banús, Jordi Tel, explica que “nosaltres intentem que l’alumnat interactuï amb les altres capacitats tot l’any fent activitats amb entitats del sector” i afegeix que “l’experiència és molt bona”. Francisco Clemente, de l’entitat Tots Vàlids, coincideix amb Tel, i també destaca que “celebrar un dia internacional ens permet apropar-nos i interactuar amb les persones perquè a vegades aquestes ens veuen com a ‘bitxos rars’’’.

MinervaPacheco

Missatges recents

El Nàstic perd per la mínima a Màlaga però la il·lusió continua

El Nàstic de Tarragona ha patit una derrota ajustada en el partit d'anada de la…

9 hores fa

Rescaten una persona ferida a la muntanya per l’impacte d’una pedra

Aquesta tarda s'ha produït un rescat d'urgència al Castell de Bocs a Rellinars després que…

11 hores fa

Amposta prepara una revetlla de Sant Joan única: horaris i activitats

Amposta celebrarà una revetlla de Sant Joan amb activitats populars per fer gaudir de la…

11 hores fa

Sónar tanca la 31a edició amb 154.000 espectadors al conjunt d’activitats

El festival Sónar tancarà aquest dissabte una edició per la qual hauran passat 154.000 espectadors,…

11 hores fa

Ferit un professor en caure-li una barra de ferro durant l’acte de graduació

Un professor de l'Institut d'Educació Secundària de Malilla de València ha resultat ferit després de…

12 hores fa

Salou rep les banderes de Qualitat i Sostenibilitat de les platges

L'alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha rebut aquest divendres a Jérez de…

12 hores fa

Esta web utiliza cookies.