Castellbisbal celebra la Festa Major amb modificacions per la Covid-19

La Festa Major de Sant Vicenç inclou els actes tradicionals, espectacles a Els Costals, concerts al parc de l’Ermita i activitats diverses als carrers i places del poble

Demà comença la Festa Major de Sant Vicenç que s’allargarà fins el dilluns 24 i se celebrarà en el seu format habitual després que l’any passat es va haver de substituir per un cicle d’activitats culturals que es van celebrar durant els mesos de gener i febrer. Tot i això, l’evolució de la pandèmia durant les darreres setmanes ha obligat a cancel·lar algunes de les activitats inicialment previstes com els actes de les colles de foc, el Tastet de Festa Major, la Jam Session o el festival de la Casa d’Andalusia.

Entre les activitats tradicionals previstes, no hi faltarà ni la Trobada Gegantera ni la Botifarrada i entre els espectacles, n’hi haurà de teatrals, com El comediant, i de musicals, com l’espectacle Llum. Cançons música i lluita.

Per al jovent, s’ha organitzat el circuit d’inflables més gran que s’ha portat mai a Castellbisbal i que porta per nom Extreme Race! També pel públic més jove s’han previst dos concerts al parc de l’Ermita a càrrec de Strombers i Koers.

Els més petits tenen diverses activitats durant els dies de festa com l’espectacle Zoom o els tallers i jocs del dia 22. A més, s’han programat algunes activitats especials per al dilluns 24 coincidint amb el fet que les escoles del poble estaran tancades. D’aquesta manera, es convidarà a la canalla a fer una xocolatada i, a continuació, a veure l’espectacle de màgia del Mag Magoo.

Les entitats esportives també s’han afegit a la Festa Major amb activitats per promocionar l’esport entre la població. Entre aquestes, hi ha el Torneig de partides ràpides d’escacs, el Torneig de tennis del pernil o la Cronoescalada a l’Ermita.

Punt Lila
Per continuar treballant per unes festes lliures de violència masclista, els dies 21 i 22 de gener, coincidint amb la celebració dels concerts, s’instal·larà el Punt Lila al parc de l’Ermita. En aquest espai, s’hi farà sensibilització sobre la necessitat de mantenir comportaments respectuosos amb tothom, però també, i sobretot, s’atendrà aquelles persones que puguin sentir-se o s’hagin pogut sentir assetjades.

El Punt Lila és una iniciativa que l’Ajuntament duu a terme per prevenir, informar i/o acompanyar en cas d’assetjament o agressió.