fbpx

Caos per aconseguir la millor foto nadalenca al passeig de Gràcia

Avatar photo

En els darrers anys, les llums nadalenques del passeig de Gràcia de Barcelona s’han convertit en l’escenari més ‘instagramer’ de la ciutat. Durant els 50 segons que dura el pas per als vianants de passeig de Gràcia, centenars de persones s’aglomeren enmig de la carretera amb un objectiu clar: tenir la millor selfie o foto enmig de la icònica catifa de llums.

Durant els segons que el semàfor es posa en verd, les corredisses, els crits i els centenars de flaixos de càmeres i smartphones i els clàxons dels cotxes són l’ambient habitual en aquest punt cèntric de la ciutat. Tanmateix, sempre hi ha vianants que, entretinguts per aconseguir el millor angle o perspectiva de la fotografia, no s’adonen que el semàfor ha canviat a vermell, indicant que els vehicles poden circular. D’altres, més atrevits i sumant-se a la ‘moda’ del moment, envaeixen la calçada sense miraments, malgrat que sàpiguen que el semàfor prohibeix el pas dels vianants.

Unes aglomeracions per fotografiar-se amb les llums del passeig de Gràcia que fa dies que són un dels principals maldecaps per a la circulació tant de cotxes com d’autobusos. La situació s’ha acabat de descontrolar durant aquest pont, fins al punt que s’hi han hagut de prendre mesures per tal d’evitar que la gent envaeixi la calçada. En aquest sentit, l’Ajuntament ha decidit acordonar els laterals del carrer durant les hores de més afluència, a més de col·locar cintes entremig dels arbres, per tal d’impedir que els vianants baixin a la calçada des de qualsevol punt i continuïn generant afectacions en el trànsit. Així mateix, també s’ha reforçat la presència d’agents de la Guàrdia Urbana, per dissuadir les persones que es volen fer la foto.

Amb la posada en marxa d’aquestes noves mesures, en paraules de l’Ajuntament, “la situació està controlada”, però demanen “prudència a la ciutadania” i recorden que “cal respectar la senyalització i els semàfors”. Una apel·lació al civisme col·lectiu que és clau per a evitar situacions com les que s’han vist recentment a través de xarxes socials.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El PSC de Bellvei denuncia la dinàmica autoritària de l’equip de govern

Notícia següent

ERC insisteix que s’obri les portes al públic el Fortí de Sant Jordi

Notícies relacionades