Dimarts, 16 d'abril de 2024
És notícia

El Govern i l’Hospitalet signen el conveni per a la ubicació del Centre de Medicina Tradicional Xinesa

Avatar photo

El TCM-EU esdevindrà en el centre de referència i actualització científica de la Medicina Tradicional Xinesa (MTX) a Europa en l’àmbit sanitari

El secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Arcadi Navarro, i l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, han formalitzat amb el govern xinès el conveni per a la ubicació del Centre Europeu de Medicina Tradicional Xinesa a Catalunya, que s’instal·larà en l’antiga fàbrica Godó i Trias de l’Hospitalet. La signatura de l’acord s’ha realitzat en el marc del Belt and Road Forum, la presentació mundial de l’estratègia xinesa d’internacionalització que compta amb la participació de 28 caps d’Estat i de Govern. Per part de les autoritats xineses, l’han subscrit el director de l’Agència de Medicina Tradicional Xinesa de l’Ajuntament de Pequín, Tu Zhitao, i l’administradora de l’empresa EuropeanTraditional Chinese Medicine, Zhang Yang.

El Centre Europeu de Medina Tradicional Xinesa (TCM-EU) té com a principal objectiu convertir-se en el centre de referència de la Medicina Tradicional Xinesa (MTX) a Europa a través d’aplicar els mètodes i processos de la medicina occidental –basada en evidències científiques– als tractaments i medicaments que utilitza la MTX, com ara les hermes medicinals o l’acupuntura. Aquesta integració ha de permetre la selecció, estudi i regulació d’aquest pràctiques de MTC que acompleixin les estàndards científics, clínics i legals europeus. Així mateix, ha de contribuir a la sostenibilitat dels sistemes sanitaris occidentals gràcies a la introducció d’aquesta disciplina que es basa en tractaments simples, còmodes, econòmics i fiables.

En aquest sentit, el secretari Arcadi Navarro ha destacat que “la ubicació a Catalunya del TCM-EU és una decisió estratègica que contribuirà a endreçar amb rigor aquest àmbit i a millorar la salut preventiva dels ciutadans catalans i europeus gràcies a la combinació de la medicina occidental amb la tradició mil·lenària de la MTX”. Per la seva part, l’alcaldessa Núria Marín ha subratllat que “l’elecció de l’Hospitalet per ubicar aquest centre constata les enormes potencialitats del Parc biomèdic de la GranVia, un projecte estratègic que transcendeix l’àmbit local, que aposta per la recerca, el desenvolupament i la innovació. L’arribada del TCM-EU és fruit de l’estreta col·laboració de l’Ajuntament amb la Generalitat i la Universitat de Barcelona”.

El TCM-EU també significarà la creació d’un sistema acadèmic regularitzat, sistemàtic i oficial per estudiar científicament les tècniques de la MTX i per formar professionals de MTX altament qualificats. En definitiva, permetrà oferir assistència sanitària de qualitat i promourà un marc legislatiu que en garanteixi la qualitat. Així mateix, difondrà la cultura i el coneixement de la MTX.

Per tots aquests valors, durant l’acte de signatura del conveni, la màxima autoritat de l’Administració Estatal de Medicina Tradicional Xinesa, Wang Guoqiang, ha anunciat que el projecte català ha estat reconegut com a projecte amb categoria d’interès nacional.

Ubicat al clúster de la salut

El recinte que acollirà el TCM-EU està situat al Parc biomèdic de la GranVia de l’Hospitalet, un clúster en l’àmbit de la salut configurat per dos grans nuclis hospitalaris: l’Hospital de Bellvitge i l’Hospital Duran i Reynals; així com per centres capdavanters en recerca biomèdica com ara l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i l’Institut Català d’Oncologia (ICO), a més d’altres espais destinats al desenvolupament de l’activitat econòmica vinculada a la biomedicina.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

José Luis Rodríguez Zapatero, voluntari honorífic dels Jocs, visita les obres de l’Anella Mediterrània

Notícia següent

Ocupació simbòlica de la Tabacalera de Tarragona

Notícies relacionades