Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

Dos locals investigats a Mataró per funcionar com a prostíbul sense llicència

Avatar photo

La Policia Local té ordre d'efectuar registres i si es confirma l'activitat l'Ajuntament els precintarà

L’Ajuntament de Mataró ha detectat almenys dos domicilis que estarien funcionant com a prostíbuls tot i no tenir llicència d’activitats. L’àrea de Llicències del consistori ha requerit a la Policia Local que faci un registre a fons de les dues adreces on se sospita que hi ha els prostíbuls i, si es confirma l’existència de l’activitat, l’Ajuntament procediria al seu precinte. Un dels domicilis és a l’entorn dels Jutjats de Mataró. La campanya d’inspeccions, anunciada per l’Ajuntament a principis de juny, abraçava inicialment nou locals que fins fa poc funcionaven com a bordells, però tots ells tenien la llicència caducada i era impossible que la poguessin renovar perquè els locals no s’ajustaven a la normativa municipal vigent des de 2012. Els altres set prostíbuls del cens municipal ja haurien tancat.

L’operació de setge de l’Ajuntament de Mataró contra els prostíbuls comença a donar els seus fruits. Després que el passat mes de maig una sentència del Suprem declarés nuls dos articles de l’ordenança municipal que entorpia l’obertura de nous bordells a la ciutat, la maquinària municipal no ha deixat de fer passes per intentar mantenir la ciutat al marge d’aquests negocis.

A principis de juliol es va suspendre l’atorgament de llicències per a activitats recreatives als polígons, mentre es refà el planejament urbanístic amb l’objectiu de recuperar la capacitat de veto que tenia l’ordenança suspesa. Paral·lelament, entre juny i juliol es va fer una campanya d’inspecció als locals preexistents, amb l’objectiu de comprovar si s’adequaven a la normativa.

A Mataró el cens de prostíbuls recollia fins a nou locals, segons les dades del departament de Llicències. Aquest tipus d’establiments, però, s’han d’adaptar cada cinc anys a la normativa vigent en cada moment per poder renovar els permisos, però cap dels nou establiments ho havia sol·licitat i tots estaven ja es període de llicències caducades.

Segons un primer informe de la Policia Local, en aquests nou locals “no consta obert cap prostíbul”, però les conclusions no van convèncer els tècnics de Llicències, que després d’una segona inspecció estricament ocular van detectar indicis de l’existència de dos bordells en dos d’aquests domicilis.

Davant les evidències, s’ha demanat novament a la Policia Local que ho verifiqui abans de procedir al tancament i precinte dels locals, un cop es pugui demostrar l’existència de l’activitat. Un dels dos bordells actius és a l’entorn dels Jutjats de Mataró. El responsable del negoci anuncia una quinzena de noies a la seva pagina web.

A remolc de l’afer dels macroprostíbuls
L’operació de l’Ajuntament de Mataró contra el negoci de la prostitució s’ha intensificat després que el Suprem confirmés la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que el 2015 ja va anul·lar part de l’ordenança municipal amb la que es pretenia entorpir l’obertura de dos bordells de grans dimensions a la ciutat.

Segons el TSJC, les limitacions de superfície que fixava la normativa municipal feien el projecte inviable, vulnerant la llibertat d’empresa. El consistori va al·legar que la normativa de la Generalitat li permetia afegir restriccions addicionals a les que estableix la pròpia Llei catalana d’espectacles, però el Suprem tampoc entén que estiguin prou justificades.

L’ordenança de l’Ajuntament preveia que els prostíbuls haguessin de tenir un límit màxim de 500 metres quadrats per a l’activitat principal i es limitava al 10% de la superfície total l’espai destinat a habitacions. L’alt tribunal, però, recorda que només es podrien haver justificat aquestes restriccions “per evitar l’aglomeració d’aquest tipus d’establiments i impedir la coexistència amb altre tipus d’activitat”, dos situacions que l’Ajuntament no hauria justificat.

A més de les restriccions tombades pel Suprem, l’ordenança municipal de l’Ajuntament de Mataró també estableix que totes els locals han de tenir places d’aparcament soterrades i que hi ha d’haver ventilació natural a totes les habitacions, entre d’altres. Aquestes altres restriccions no han estat anul·lades, es mantenen vigents i tot establiment que demani o vlgui renovar una llicència antiga per continuar operant com a prostíbul les haurien de complir.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de l’Arboç estrena un nou servei d’alertes per a dispositius mòbils i tauletes

Notícia següent

Nits Q de Lleida realitza accions de sensibilització sobre l’oci nocturn a les discoteques

Notícies relacionades