Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

El viceprimer ministre belga diu que el Govern espanyol “ha anat massa lluny”

Avatar photo

Jan Jambon critica l'actuació del Govern espanyol i apel.la a la UE preguntat-li "què espera" per pronunciar-se sobre Catalunya

El viceprimer ministre de Bèlgica Jan Jambon ha criticat aquest diumenge que el govern espanyol ha anat “massa lluny” amb Catalunya, i ha lamentat l’empresonament dels consellers. En declaracions a VMT, Jambon, del partit nacionalista flamenc N-VA, ha dit que la situació catalana obliga a fer-se “preguntes”. “El govern espanyol vol substituir un govern escollit democràticament, els membres del qual són a presó. Què han fet malament? Simplement aplicar el seu mandat electoral”, ha dit. Jambon ha advertit que més enllà de les lleis espanyoles, hi ha també la “convenció europea dels drets humans” i “el dret internacional”.
“Tot això ha passat en un estat europeu”, ha recordat Jambon, que ha criticat que no sap “què espera Europa per pronunciar-se”. “Si el mateix hagués passat a Polònia o Hongria, penso que hi hauria hagut d’altres reaccions”, ha dit.

El vicepresident del Partit Popular Europeu i líder del PP a l’Eurocambra, Esteban González Pons, ha criticat les paraules de Jambon, que ha descrit com “irresponsables i perilloses”. Segons González Pons, els comentaris de Jambon posen en risc “la necessària cooperació entre els estats de la UE”. “Si el ministre Jambon dubta de la imparcialitat i el respecte per la legalitat de la justícia espanyola, sens dubte el ministre té un problema de percepció de les democràcies a Europa”, ha dit.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Arenas demana “generositat” per arribar a “acords” amb Cs i PSC

Notícia següent

Cs demana un vot massiu el 21-D per acabar amb l’independentisme

Notícies relacionades