S’exigeixen responsabilitats pel tracte dels consellers traslladats a presó

Avatar photo

El Consell de l'Advocacia demana responsabilitats pel tracte vexatori dels consellers durant el seu trasllat a presó ja que "vulnera els drets humans més fonamentals"

El Consell de l’Advocacia Catalana ha exigit que es depurin responsabilitats pel tracte que els consellers destituïts van rebre dijous en el trasllat de l’Audiència Nacional cap a les presons d’Estremera i Alcalá-Meco de Madrid. En un seguit de piulades a la xarxa social Twitter, l’organisme que agrupa els catorze Col•legis d’Advocats catalans ha condemnat “enèrgicament” els fets denunciats pels lletrats que defensen els consellers, lamentant que els membres del Govern destituït fossin tractats de forma “vexatòria”. “Suposa la vulneració dels drets humans més elementals”, afegeix. El Consell conclou la seva denúncia pública senyalant que “no es pot tolerar” aquest tipus de tracte “i molt menys quan prové de qui és garant de la seguretat”.
La condemna del Consell de l’Advocacia arriba després que els advocats dels consellers ingressats a presó denunciessin que els agents de la policia espanyola van tractar els seus clients de forma “injustificadament vexatòria”. Jaume Alonso-Cuevillas, advocat dels consellers del PDeCAT, va assegurar que se’ls havia emmanillat per l’esquena –com es fa amb els presos perillosos- i que se’ls havia traslladat sense cinturó de seguretat durant un viatge de quatre hores.

Segons Alonso-Cuevillas, durant el trajecte, els consellers haurien rebut amenaces i se’ls hauria obligat a escoltar repetidament l’himne d’Espanya. L’advocat també va denunciat que dos dels consellers van ser obligats a despullar-se a l’arribada a presó, “com si fossin traficants de droga”

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Crida dels Comitès de Defensa de la República per aturar el país

Notícia següent

A judici el violador reincident i l’assassí de Cabanes

Notícies relacionades