Obliguen a l’Ajuntament de Badalona a posar la foto del rei en un espai “preferent”

El govern municipal va retirar el retrat de Felip VI el setembre del 2015

1317
El jutjat contenciós número 9 de Barcelona obliga l’Ajuntament de Badalona a col·locar la foto del rei Felip VI en un lloc “preferent i d’honor” del saló de plens del consistori. L’ordre arriba després que el govern municipal decidís retirar el retrat el setembre del 2015, tres mesos després de la constitució dels nous ajuntaments. La delegació del govern espanyol a Catalunya va recórrer contra la decisió del consistori i ara un jutge li ha donat la raó. La sentència considera que la normativa estatal preval en relació a “aspectes institucionals” i rebutja l’argument plantejat pel consistori, que s’acollia a la normativa local on no es preveu l’ús d’imatges reials.
Tot i la sentència, el govern municipal ja ha anunciat que no reposarà la foto del “ciutadà” Felip de Borbó a la sala de plens fins que hi hagi una sentència ferma. En aquest sentit, el regidor de Serveis Centrals de l’Ajuntament, Josep Téllez, afirma que la sentència es recorrerà en defensa de l’autonomia municipal. “No toca que hi hagi l’efígie d’una persona que ostenta un poder hereditari per dret de sang”, ha etzibat.

El grup municipal del PP, per la seva banda, afirma que la justícia “tornar a demostrar que ningú està per sobre de la legalitat i que les lleis s’han de respectar, agradin o no”. El portaveu del PP a Badalona, Juan Fernández, retreu al govern municipal que s’ocupi de “lluites partidistes” en lloc de preocupar-se per l’estat de la ciutat. “El més trist és que els deliris ideològics estan costant molts diners als badalonins”, assegura.

FER UN COMENTARI