L'Eurocambra rebutja revisar la concessió a Aigües de Barcelona

L'entitat Aigua és Vida demanava estudiar si la constitució de l'empresa mixta violava el dret europeu

L’Eurocambra ha rebutjat revisar la concessió de l’aigua de Barcelona a l’empresa mixta Aigües de Barcelona per tal de verificar si aquesta segueix el dret europeu, tal com havia demanat l’entitat Aigua és Vida a la comissió de Peticions de la cambra. L’entitat havia demanat a la comissió, presidida per l’eurodiputada del PP Dolors Montserrat, estudiar el cas en considerar que hi ha “irregularitats”. Durant la seva intervenció a la comissió de Peticions, on s’ha debatut la qüestió abans de ser rebutjada, la portaveu de l’entitat, Míriam Planas, ha qüestionat la legalitat pel que fa al dret europeu de la concessió fins al 2047 a Aigües de Barcelona, malgrat que el Tribunal Suprem la va avalar el novembre del 2019.
Malgrat que la petició ha quedat tancada, els impulsors tenen ara un mes per presentar més documentació. En cas que ho facin, els coordinadors dels grups valoraran si hi ha possibilitat de reobrir la petició.
En la seva petició, els impulsors apunten que en la creació de la societat mixta es van vulnerar els principis de lliure concurrència i transparència del Tractat de la Unió Europea (TUE), del Tractat Funcionament de la Unió Europea (TFUE) i del dret de la Unió sobre contractació pública.