La ronda de Sant Antoni de Barcelona tornarà a ser d’ús veïnal el 13 de desembre

El desmuntatge de les carpes provisionals del Mercat de Sant Antoni acabarà al 30 de novembre, quan començaran els treballs per adequar l'espai

Barcelona recuperarà la ronda de Sant Antoni per a l’ús veïnal al mes de desembre. Aquest dissabte, la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, anunciat que, a partir del 13 de desembre, la via tornarà a ser un espai de d’ús veïnal i de pas entre Sant Antoni i el Raval, “i no una frontera”. L’Ajuntament va començar la setmana passada a retirar les carpes que han allotjat els comerciants del mercat al llarg dels nou anys que han durat les obres de l’edifici definitiu, inaugurat el 23 de maig passat. Està previst que el desmuntatge acabi el 30 de novembre, de manera que aquest tram de la ronda quedarà lliure gairebé una dècada després.
Al mes de desembre, ja amb la carpa treta, es faran les intervencions necessàries en l’espai per dotar-lo de vida, activitats i usos ciutadans i tornar a posar a disposició del veïnat un carrer que fa de connector entre els barris de Sant Antoni i el Raval. A més, es revitalitzarà el comerç de l’entorn de la ronda, que ha hagut de conviure durant els últims nou anys amb les dificultats que ha suposat tenir instal·lades les carpes.

Les obres consistiran a actuar sobre la llosa que fins ara sostenia les carpes provisionals, de 4.519 metres quadrats, amb uns treballs de fressat per poder adequar el paviment. Quan la superfície estigui a punt, s’hi durà a terme una intervenció artística sobre l’asfalt que donarà valor a l’espai públic i integrarà jocs infantils i lúdics pintats a terra. També s’instal·larà nou mobiliari urbà, amb 7 bancs, 10 cadires i 48 arbres nous, i es renovarà l’enllumenat.

S’invertiran uns 350.000 euros en la recuperació de la ronda de Sant Antoni. Pel que fa al calendari, la previsió és que el nou espai ciutadà es pugui gaudir a partir del proper 13 de desembre.