Barcelona reactiva les multes a les motos mal aparcades a les voreres

Imatge de motoristes per Barcelona. CEDIDA
La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, ha demanat aquest dilluns un “canvi de cultura” als motoristes coincidint amb la reactivació de les multes a aquelles mal aparcades a la vorera. Segons Alarcón, els motoristes han d’oblidar-se del “porta a porta”. “Qui té moto, igual que qui té cotxe, ha de preveure on ha d’aparcar aquest vehicle perquè el porta a porta ja no pot ser”, ha afirmat. “Tenim una ciutat petita on l’espai públic ha de ser prioritari per al vianant i el transport públic”, ha afegit. La regidora ha explicat que abans de reactivar les multes, que poden ser de fins a 100 euros, s’ha fet “pedagogia”.
També s’han pintat algunes zones noves per aparcar i s’ha parlat amb operadors perquè redueixin el preu dels pàrquings en subsòl pròxims a zones amb més motos mal aparcades.
L’objectiu del consistori és que les motos aparquin correctament en calçada, en aparcaments subterranis o en voreres senyalitzades o amb amplada suficient.

L’inici de sancions per part de la Guàrdia Urbana s’ha reactivat aquest dilluns a les deu zones de Barcelona, una per districte, on es considera prioritari realitzar una actuació intensiva: l’avinguda Francesc Cambó a Ciutat Vella, el carrer Girona a l’Eixample, la plaça Joan Peiró a Sants-Montjuïc, la zona de Sabino Arana-Gran Via Carles III a Les Corts, l’àrea de Borí i Fontestà i Can Ràbia a Sarrià-Sant Gervasi, la plaça del Nord a Gràcia, la zona de la Font d’en Fargues i passeig Maragall a Horta-Guinardó, l’àrea de Fabra i Puig i el carrer Teide a Nou Barris, el carrer Neopàtria a Sant Andreu i el carrer Bolívia a Sant Martí.

En aquests espais s’hi han desplegat en les darreres setmanes informadors municipals en el marc de la campanya ‘Ciutat de Vianants’, per explicar als ciutadans la normativa d’aparcament i oferir informació sobre les alternatives.