Dimarts, 16 d'abril de 2024
És notícia

3000 efectius vetllaran per la seguretat en el Barça-Madrid

El comissari en cap diu que una invasió de camp seria el pitjor escenari que "no és probable però sí possible"

Pla mitjà del comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, amb l’inspector Lluís Miquel Venteo, durant una roda de premsa el 13 de desembre del 2019.
El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha explicat que uns 1000 mossos i 2.000 vigilants de seguretat privada vetllaran per la seguretat del partit de futbol entre el Barça-Madrid que es jugarà el dimecres vinent. Sallent ha indicat que “el pitjor escenari” seria “una invasió de camp” tot i que ha apuntat que “no és probable però sí possible”. Si es produís aquest fet, el protagonisme recauria en la seguretat privada però el cos policial intervindrà si la situació esdevé “especialment greu” per detenir i denunciar els autors. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha reiterat que es garantirà la celebració del partit i que la decisió d’endarrerir-lo va ser “equivocada” i no es va prendre per motius de seguretat.
El dispositiu s’ha dissenyat tenint en compte tres factors, ha explicat Buch. Es tracta d’un partit d’alt risc perquè és un Barça Madrid, hi ha una amenaça terrorista de quatre sobre cinc i a aquestes circumstàncies s’hi suma l’anunci d’una concentració convocada per Tsunami Democràtic.

El dispositiu està organitzat en dues fases. En la primera els esforços es concentraran en protegir els voltants del Camp Nou per assegurar l’entrada i sortida de l’equip arbitral, els equips i el públic. Quan s’acosti el moment d’inici del partit l’èmfasi es farà al perímetre del camp i els voltants.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’hospital d’Olot reforçarà urgències per l’augment d’atencions per la grip

Notícia següent

Unió de Pagesos convoca tractorades a Lledoners, Mas d’Enric i Puig de les Basses

Notícies relacionades