Barcelona, en el número 8 de les millors ciutats del món

La consultora que elabora la classificació també fa referència a l'actual moment polític i a la tasca de l'Ajuntament per regular el turisme

Imatge de recurs
El rànquing ‘Best Cities’ situa Barcelona en el número 8 de les millors ciutats del món, tot just per davant de Sant Francisco i per darrere de Dubai. La classificació, elaborada per la consulta Resonance Consultancy, valora la qualitat, la reputació i la identitat competitiva. La llista està liderada per Londres, Nova York i París. Moscou, Tokio i Singapur es troben entre el quart i el sisè lloc. Després de Dubai ja ve Barcelona, San Francisco i tanca els deu primers Chicago. Madrid queda just per darrere. La consultora parla de “capital catalana desafiant” i aplaudeix la seva “eclèctica barreja de platja, arquitectura i bohèmia”. No s’oblida del procés, fent referència a “l’intent de marxar” d’Espanya del mes d’octubre, però també al·ludeix a les queixes veïnals per la massificació turística i a la tasca de l’Ajuntament per regular el sector.

En la descripció que fa de Barcelona, els autors del rànquing la defineixen com “una ciutat europea gairebé ideal”, i destaquen que ocupa la segona posició al món per darrere de Tòquio en la categoria del lloc, un dels paràmetres que utilitza la consultora per elaborar la classificació i que avalua l’entorn natural i construït d’una ciutat.

Així mateix, remarquen que Barcelona és la capital de Catalunya, una regió “autònoma d’Espanya amb una història d’intent de secessió”. En aquest punt, la consulta apunta el seu “intent de marxar” de l’estat el passat mes d’octubre i la “violència policial resultant” que es va poder veure a través dels mitjans de comunicació. “No es sorprengui si escolta els vilatans parlar en català mentre camina pels estrets carrers del Barri Gòtic”, afegeix.

Ara bé, tot i que el turisme és vital per a l’economia de la ciutat, també assenyala que els veïns s’han queixat de la massificació de visitants. Parla també dels intents de l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, per regular el sector i les pràctiques que afecten negativament els ciutadans, com per exemple la compra d’apartaments per part de grans inversors només per llogar-los com a pisos turístics a través d’Airbnb. Al·ludeix a la moratòria hotelera i també a les multes a pàgines web com aquesta per anunciar habitatges il·legals per a turistes. “Un consell: investiga abans de reservar el teu allotjament”, conclouen els autors del rànquing.