Barcelona aposta pel turisme accessible

Durant dos dies formarà professionals del sector per millorar l'atenció que reben les persones amb discapacitat

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una iniciativa per capacitar els professionals del sector turístic i millorar l’atenció oferta a les persones amb discapacitat en els establiments i punts d’interès turístics de la ciutat. En aquest sentit aquest dilluns i demà dimarts es desenvolupen dues jornades sota el títol ” Turisme accessible i atenció al client amb discapacitat i altres necessitats diverses”. L’acció compta amb el suport de les entitats PREDIF i Fundació ECOM i també servirà per dotar els treballadors d’aquest àmbit d’eines per auto-diagnosticar l’accessibilitat dels establiments turístics, gestionar-ne el seu manteniment i posar en marxa actuacions de millora.
Durant la formació s’abordaran aspectes com la definició de l’accessibilitat, els principis del turisme accessible, els hàbits turístics de les persones amb discapacitat, bones pràctiques de turisme accessible a l’Estat espanyol, les motivacions per escollir un establiment de l’oferta turística per part d’aquest públic, o bé com fer un auto-diagnòstic d’accessibilitat i oferir informació al client, o com organitzar activitats turístiques accessibles.

Aquesta formació forma part del treball de l’Ajuntament de Barcelona en l’elaboració del Pla de Turisme Accessible, un document que aprofundeix en l’anàlisi de l’accessibilitat de l’oferta i els principals reptes com a destinació turística de qualitat per a aquest públic. Aquest treball s’emmarca en els objectius del Pla Estratègic de Turisme 2020, que contempla com a prioritat millorar l’accessibilitat i l’autonomia personal en l’àmbit del turisme, de manera que Barcelona esdevingui una ciutat on tothom, independentment de l’edat i condició, pugui participar de l’experiència de la visita.

El futur Pla de Turisme Accessible s’està elaborant en col·laboració amb la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física (PREDIF) i la Confederació Ecom Catalunya. El Consistori preveu poder fer-lo servir, conjuntament amb el sector turístic, com a full de ruta per a la millora de l’oferta en turisme accessible a la ciutat per als propers tres anys.