TMB estrenarà el bus exprés entre Glòries i Francesc Macià el 20 de setembre

El recorregut entre les dues places es preveu en un temps màxim de 13 minuts

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) posarà en funcionament el dilluns 20 de setembre la nova línia de bus exprés X1, que connectarà la plaça de les Glòries i la de Francesc Macià passant pel centre de Barcelona en un temps màxim de 13 minuts i quatre parades per sentit.

En un comunicat d’aquest divendres, TMB ha detallat que els autobusos d’aquesta línia nova s’identificaran amb el color negre i seran vehicles elèctrics i híbrids de gas, i ha afegit que la campanya informativa començarà dilluns vinent 13 de desembre.

La regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha explicat en unes declaracions a la premsa que aquesta línia “sobretot donarà servei a usuaris que connecten des de l’àrea metropolitana” i que podran arribar al centre de la ciutat de la manera més ràpida.

Entre Glòries i Francesc Macià, el bus passarà per un tram de l’avinguda Diagonal, els carrers Aragó i Comte d’Urgell i l’avinguda de Sarrià: a Aragó tindrà tres parades a les cruïlles de passeig de Sant Joan, passeig de Gràcia i Aribau, i la quarta serà a Comte d’Urgell davant de l’Escola Industrial.

Entre Francesc Macià i Glòries, la línia X1 passarà pels carrers Vilarroel (amb una parada davant de l’Hospital Clínic) i per la Gran Via, on hi haurà tres parades més a l’altura de plaça Universitat, passeig de Gràcia i passeig de Sant Joan.

REFORÇ DEL METRO

Així mateix, el servei de Metro de Barcelona augmentarà la capacitat de les seves línies convencionals de metro durant les hores punta –de 6 a 10 del matí– amb cinc trens més que aquesta setmana i dos trens més que en les mateixes dates del 2020.

A partir del dilluns 13 de setembre també quedarà normalitzat el servei de l’L11 de Metro (Trinitat Nova-Can Cuiàs), que estava tancada des de l’1 de juliol per la modernització i millora del sistema de seguretat.