TMB estrenarà el bus exprés entre Glòries i Francesc Macià el 20 de setembre

El recorregut entre les dues places es preveu en un temps màxim de 13 minuts

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) posarà en funcionament el dilluns 20 de setembre la nova línia de bus exprés X1, que connectarà la plaça de les Glòries i la de Francesc Macià passant pel centre de Barcelona en un temps màxim de 13 minuts i quatre parades per sentit.

En un comunicat d’aquest divendres, TMB ha detallat que els autobusos d’aquesta línia nova s’identificaran amb el color negre i seran vehicles elèctrics i híbrids de gas, i ha afegit que la campanya informativa començarà dilluns vinent 13 de desembre.

La regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha explicat en unes declaracions a la premsa que aquesta línia “sobretot donarà servei a usuaris que connecten des de l’àrea metropolitana” i que podran arribar al centre de la ciutat de la manera més ràpida.

Entre Glòries i Francesc Macià, el bus passarà per un tram de l’avinguda Diagonal, els carrers Aragó i Comte d’Urgell i l’avinguda de Sarrià: a Aragó tindrà tres parades a les cruïlles de passeig de Sant Joan, passeig de Gràcia i Aribau, i la quarta serà a Comte d’Urgell davant de l’Escola Industrial.

Entre Francesc Macià i Glòries, la línia X1 passarà pels carrers Vilarroel (amb una parada davant de l’Hospital Clínic) i per la Gran Via, on hi haurà tres parades més a l’altura de plaça Universitat, passeig de Gràcia i passeig de Sant Joan.

REFORÇ DEL METRO

Així mateix, el servei de Metro de Barcelona augmentarà la capacitat de les seves línies convencionals de metro durant les hores punta –de 6 a 10 del matí– amb cinc trens més que aquesta setmana i dos trens més que en les mateixes dates del 2020.

A partir del dilluns 13 de setembre també quedarà normalitzat el servei de l’L11 de Metro (Trinitat Nova-Can Cuiàs), que estava tancada des de l’1 de juliol per la modernització i millora del sistema de seguretat.