Set detinguts i cinc ferits en la protesta antifeixista de Barcelona

Els Mossos actuen per dispersar els manifestants, que han tirat pedres i ous contra els agents i han cremat contenidors

Els Mossos d’Esquadra han detingut almenys sis persones durant la manifestació antifeixista a Barcelona. Durant la protesta s’han viscut moments de tensió entre els assistents i agents dels Mossos d’Esquadra. De fet, els antifeixistes han llençat objectes contra la policia com ara ous, pintura i pedres. Per altra banda, els agents han carregat contra els manifestants per intentar dispersar a la gent. Aquests aldarulls han provocat un total de cinc ferits. Un d’ells és un agent del cos policial. Quatre ferits han estat atesos a l’avinguda Tarragona on hi havia la protesta, però un cinquè ha estat traslladat a l’Hospital Clínic en un estat menys greu. A més, la Guàrdia Urbana també ha detingut una persona.
Des de primera hora, Els Mossos d’Esquadra han desplegat un ampli dispositiu al voltant de l’avinguda Maria Cristina, amb l’objectiu de blindar l’acte que havia organitzat la formació ultradretana Vox aquest dissabte.

Unes 300 persones s’han concentrat al carrer Tarragona per protestar contra l’acte que VOX havia convocat. Abans de començar i mentre esperaven que altres manifestants anessin arribant s’ha creat algun moment de tensió. Almenys en quatre ocasions, assistents a l’acte de VOX, que anaven pel carrer Tarragona en direcció a la plaça, han travessat els manifestants antifeixistes. Abillats amb banderes espanyoles o samarretes de la selecció, tots han rebut insults i crits. La situació no ha arribat a les mans perquè amb l’objectiu de protegir-los, els Mossos d’Esquadra els han acompanyat per sortir de la zona.

Els manifestants antifeixistes només han fet un intent per acostar-se al cordó policial que hi havia a la confluència entre el carrer Tarragona i la Plaça Espanya. Tot i les demandes dels mosso perquè no ho fessin, els han llançat ous, pintura i pedres. Entre crits reivindicatius de ‘No passaran’ i ‘Franco muerto, abono para mi huerto’, els antifeixistes han muntat una barricada i s’han escolat pels carrers del barri de Sants i intentar franquejar el cordó. Prop del mercat d’Hostafrancs i amb els carrers en obres, les tanques, les llambordes i els contenidors han servit als manifestants d’objectes per llançar contra la policia.

Altre cop al carrer Tarragona, s’han muntat més barricades i s’han encès diversos contenidors. El foc i la necessitat de controlar la situació han portat a la intervenció dels Mossos d’Esquadra per dispersar els concentrats. El cordó policial, format per diverses desenes d’agents, i amb els furgons a punt per actuar, els mossos han anat avançant pel carrer Tarragona en direcció a l’estació de Sants. A l’alçada del parc Joan Miró, la majoria dels concentrats s’ha anat dispersant i la l’acte s’ha dissolt.