Requisen més de 1.900 productes caducats en un supermercat de Barcelona

Els aliments retirats es venien amb les dates de consum preferent molt desfasades, envasos deteriorats o caducats

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha comissat més de 1.900 productes no aptes per al consum en un supermercat de l’Eixample, segons ha informat el cos de seguretat local. Els fets van tenir lloc el 13 de març, quan es va inspeccionar el local després que veïns es queixessin que ocupaven la via pública amb cavallets publicitaris, segons la policia sense autorització. Durant aquesta inspecció es van trobar aliments caducats, amb les dates de consum preferent molt desfasades o amb envasos deteriorats. També es van detectar un seguit de deficiències administratives i de seguretat que, segons el cos, podien posar en perill la salut pública dels usuaris de l’establiment. El responsable de l’establiment va ser denunciat.
En concret, se’l va denunciar per venda d’aliments caducats, per incomplir la normativa d’etiquetatge pel que fa a les dates de consum, per retolació incorrecta, per mancança “greu” en les condicions higièniques o per irregularitats en l’assegurança de responsabilitat civil.

Entre els productes retirats, 654 unitats de llaunes o pots de conserves, 240 unitats de refrescos i begudes alcohòliques, 200 unitats de làctics, 200 de productes frescos, 180 unitats de precuinats o 81 litres d’oli.