Presó provisional sense fiança per al presumpte autor de la mort d’una prostituta al Raval

L'Ajuntament mostra el seu condol a la família i amistats de la víctima i ha convocat un minut de silenci per aquest divendres al migdia

0
560
El jutjat d’instrucció 23 de Barcelona ha ordenat presó provisional comunicada i sense fiança per al presumpte autor de la mort d’una prostituta diumenge passat en un pis del barri del Raval de Barcelona, segons ha informat aquest dijous el TSJC. El jutge acusa el suposat autor del crim d’un delicte d’homicidi “sense perjudici” que es pugui modificar a mesura que avanci la investigació. Els Mossos d’esquadra van detenir l’home, un italià de 58 anys, dilluns a les cinc de la tarda a Badalona després que es lliurés a la policia catalana.
Cap a les 15.25 hores del diumenge els Mossos van rebre un avís segons el qual hi hauria una persona morta a l’interior d’un pis del carrer Riera Alta amb signes de violència. En arribar van comprovar que la víctima era una dona de nacionalitat xinesa de 48 anys. El SEM va confirmar la seva mort. La dona tenia un tall al coll que amb tota probabilitat va ser el que li va causar la mort.

L’avís l’hauria fet un home de nacionalitat espanyola que es va presentar com la seva parella i va declarar a la policia que la dona s’havia vist amb un client habitual la tarda anterior d’origen italià. La víctima solia exercir a la Ronda Sant Antoni i sovint portava els seus clients al seu propi pis.

Barcelona condemna la mort d’una prostituta xinesa a mans d’un home en un pis del Raval

L’Ajuntament de Barcelona ha condemnat l’assassinat d’una prostituta xinesa perpetrat diumenge passat per un home en un pis del barri del Raval. El presumpte autor del crim, un italià de 58 anys i client de la víctima, va ser detingut dilluns a la tarda a Badalona després que es lliurés als Mossos d’Esquadra. El consistori ha mostrat el seu més sentit condol a la família i a les amistats de la víctima i ha convocat un minut de silenci aquest divendres a les dotze del migdia a la plaça Sant Jaume. Així mateix, l’Ajuntament vol refermar el seu “clar” compromís per la defensa del drets de totes les dones, i això inclou, segons remarca, els drets de les dones que exerceixen la prostitució.
L’Ajuntament de Barcelona vol fer visible el rebuig a aquest assassinat dins del marc de la lluita contra la violència masclista i recorda que actualment hi ha dues lleis vigents sobre aquesta qüestió. La de rang autonòmic, la Llei 5/2008 del Dret de les Dones a eradicar la violència, assenyala que la violència masclista és aquella que s’exerceix contra les dones com a manifestació de la desigualtat en el marc d’un sistema de relacions dels homes sobre les dones. Aquesta llei reconeix com a violència masclista tot tipus de violència (sexual, física, i psicològica) i produïda en tots els àmbits, és a dir, tant en la parella i exparella, en el laboral i en social i comunitari.

L’Ajuntament de Barcelona considera que l’assassinat de diumenge s’ha perpetrat en el marc de la desigualtat de gènere que recull la llei catalana. Davant d’aquest nou assassinat d’una dona per violència masclista a la ciutat, el consistori ha decidit activar el protocol de dol que es va establir l’estiu del 2016 conjuntament amb institucions i entitats per treballar coordinadament cada cas que es produeixi a la ciutat i que, en part, implica la denúncia pública a diferents suports comunicatius institucionals per conscienciar a la ciutadania d’aquesta xacra i la convocatòria d’un minut de silenci que tindrà lloc aquest divendres a les dotze del migdia a la plaça Sant Jaume.

Així mateix, el consistori ha defensat la necessitat de revisar la Llei 1/2004, de 28 de desembre, de rang estatal, de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere, “que no reconeix aquest assassinat com a homicidi per violència masclista, ja que perquè sigui considerat violència masclista ha d’haver-hi lligam afectiu entre l’agressor i la víctima”.

L’Ajuntament reitera el seu suport a totes les dones que es troben en aquestes situacions i vol refermar la voluntat d’utilitzar tots els esforços necessaris “per avançar en garantir el dret bàsic de les dones a una vida lliure de violències conjuntament amb la resta d’institucions del país”.

El consistori ofereix atenció a casos de violència com aquest a través d’ABITS, l’Agència per a l’Abordatge Integral del Treball Sexual, i recorda que totes les dones i els seus fills que pateixin qualsevol tipus de violència tenen al seu abast un seguit de recursos específics d’atenció i assessorament a través del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA). En cas d’urgència també es poden adreçar als telèfons gratuïts d’atenció les 24 hores, tots els dies de l’any -Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona o bé al d’urgències específic contra la violència masclista de l’Institut Català de les Dones-.

FER UN COMENTARI