Els Mossos d’Esquadra desallotgen la ‘Sucursal del Banc Expropiat’ al barri de Gràcia

Està situat a la Travessera de Gràcia i els seus ocupants han organitzat un acte de protesta a la cantonada amb el carrer Torrent de l'Olla

Els Mossos d’Esquadra duen a terme des d’aquest dimecres a les set del matí un segon espai ocupat del Banc Expropiat situat a la Travessera de Gràcia, número 173, segons han informat fonts del col·lectiu i han confirmat fonts policials. Per expressar el rebuig al desallotjament, el els seus ocupants han convocat una concentració a la cantonada dels carrers Torrent de l’Olla i Travessera de Gràcia i ha anunciat a Twitter que podria haver-hi noves mobilitzacions. L’ordre de desnonament del local, situat a uns 40 metres d’on hi havia hagut el primer Banc Expropiat i conegut com la ‘Sucursal del Banc Expropiat’, s’està efectuant en compliment a una ordre judicial i no consta que s’hagin produït incidents entre els agents policials i els ocupants.
El desallotjament s’havia de dur a terme a finals del passat mes de juliol però es va suspendre a petició d’una de les parts sense que s’arribés a concretar una nova data. El col·lectiu ‘okupa’ ja esperaven aleshores la visita de la comitiva judicial i, per evitar el desallotjament.

Els col·lectius del conegut com a Banc Expropiat van okupar ‘la Sucursal’ l’agost passat, a escassos metres del local original, al número 181 de Travessera de Gràcia, que va ser desallotjat el maig de l’any passat i reokupat en més d’una ocasió. Les protestes pel desallotjament del Banc Expropiat, que havia estat la seu d’una sucursal de Catalunya Caixa, van acabar amb una onada d’aldarulls al barri durant diversos dies.