Membres dels CDR ataquen la seu d’Interior i de la Fiscalia

Criden consignes com 'Buch dimissió' o 'Vergonya em faria ser policia'

Aspecte de la façana de la Fiscalia al carrer Pau Claris de Barcelona l'1 de febrer del 2019. Pla general. (Horitzontal)
Unes 500 persones, majoritàriament membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) han llançat ous i pintura contra les seus del Departament d’Interior, al passeig Sant Joan de Barcelona, i de la Fiscalia, al carrer Pau Claris de la capital catalana, com a protesta pel judici als polítics i activistes socials independentistes pel referèndum de l’1-O. L’acció l’han fet enmig d’una mobilització que ha sortit de davant la seu de la Comissió Europea, al Passeig de Gràcia, que continua tallat per un miler de persones convocades per l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) també com a protesta pel judici. Els manifestants que han fet la ruta, molts amb la cara tapada, han cridat consignes com ‘Buch dimissió’ o ‘Vergonya em faria ser policia’.
Els manifestants s’han adreçat des del Passeig de Gràcia, a l’altura de la Pedrera, fins al carrer Pau Claris, on hi ha la seu de la Fiscalia. Allà, alguns dels manifestants han llençat ous, petards, fruites i pintura a la façana de l’edifici.

Després, la marxa ha continuat cap al carrer València, i des d’allà fins al passeig Sant Joan. Els 500 manifestants han recorregut el passeig fins a arribar a la seu del Departament d’Interior. Un cop allà, entre crits de ‘Buch dimissió’, ‘Llibertat presos polítics’ o ‘Vergonya em faria ser policia’, també han llençat ous i pintura a la façana.

La manifestació ha continuat la marxa posteriorment i s’ha adreçat fins a la plaça Sant Jaume passant per Via Laietana. En aquest tram la mobilització ha perdut una mica d’afluència, i ha passat de les aproximadament 500 persones inicials a unes 300. Quan han arribat a la plaça Sant Jaume s’han trobat que la seu de la Generalitat estava custodiada per agents dels Mossos d’Esquadra i blindada amb tanques metàl·liques.

Alguns dels manifestants han aprofitat aquestes tanques per penjar una pancarta de grans dimensions en què es podia llegir ‘Ni pactes, ni renúncies’. Després, com ja ha passat davant les seus de la Fiscalia i del Departament d’Interior, s’han llençat ous, pintura, petards i bengales a la façana del Palau de la Generalitat. Als Mossos els han cridat consignes com ara ‘no us mereixeu la bandera que porteu’.

Posteriorment han arribat algunes furgonetes dels Mossos d’Esquadra, però els manifestants ja havien començat a dissoldre la concentració, que ha acabat cap a dos quarts de deu de la nit.

La Fiscalia General de l’Estat condemna “l’atac” a la seu de Barcelona

La Fiscalia General de l’Estat ha condemnat “l’atac” que han “sofert” les instal·lacions de la Fiscalia Superior de Catalunya, al carrer Pau Claris de Barcelona, aquest divendres al vespre. En el marc d’una mobilització contra el judici de l’1-O, alguns dels participants a la protesta han llençat ous, fruita i pintura a la façana de la institució. La Fiscalia General ha reaccionat al fet reafirmant el “compromís” amb les funcions constitucionals i donant suport als fiscals de Catalunya. Cal recordar que durant la mateixa manifestació s’han fet accions similars a la seu del Departament d’Interior, al Passeig Sant Joan, i al Palau de la Generalitat, a la plaça Sant Jaume.