Els robatoris d’habitatges a Barcelona augmenten amb desescalada

En l'últim mes s'han detingut 12 lladres de pisos a la capital catalana

Els robatoris amb força en habitatges han baixat al maig un 64% respecte a l’any anterior a Barcelona, tot i que han començat a repuntar amb l’avanç de la desescalada, segons dades dels Mossos d’Esquadra, que han detingut en un mes 12 lladres de pisos a la capital catalana.

Segons ha informat la policia catalana en un comunicat, en comparació amb el passat mes d’abril, en ple confinament, els robatoris amb força en domicilis de Barcelona han anat en augment coincidint amb el desconfinament.

Gran part d’aquests robatoris s’han perpetrat escalant les façanes, un “modus operandi” a què els lladres solen recórrer amb l’arribada del bon temps, en què és habitual trobar finestres i balcons oberts.

Per aquest motiu, els Mossos d’Esquadra han posat en marxa una campanya de prevenció encaminada a advertir la població dels riscos de ser víctima d’un robatori i a donar-los consells de seguretat per evitar-los, especialment en les zones de Barcelona on s’han detectat més casos des de l’inici de la desescalada.

Les advertències es dirigeixen a veïns, administradors de finques i entitats comercials, la col·laboració es requereix per alertar la policia en cas de detectar la presència de persones o moviments sospitosos.

Tancar portes i finestres en sortir de casa, abaixar persianes, col·locar elements per bloquejar els accessos o revisar els elements de les façanes que puguin facilitar l’escalada són alguns dels consells dels Mossos d’Esquadra.

A més, la policia catalana insisteix en la importància de la col·laboració ciutadana per evitar els robatoris en domicilis: el passat 1 de juny, van detenir un presumpte lladre que havia accedit escalant un pis del districte de Sants-Montjuïc gràcies al fet que un veí va avisar de la presència de desconeguts a l’habitatge.

El passat 28 de maig, els Mossos van sorprendre dos homes que havien entrat en un pis després d’escalar la façana d’un bloc per una canonada i que van poder ser detinguts després que els veïns avisessin que estaven intentant fugir pels terrats.

El mateix dia, agents de la comissaria de l’Eixample de Barcelona van detenir un altre presumpte lladre que també havia entrat a robar en dos pisos escalant la façana, en un dels quals va acabar colpejant amb un ordinador els inquilins quan el van sorprendre accedint a l’habitatge per la finestra de la cuina.