El sector del VTC es concentren en contra de la violència dels taxistes

Els treballadors d'Uber i Cabify adverteixen que també tenen la "capacitat" d'aturar Barcelona

Més de 300 vehicles de lloguer amb conductor (VTC) s’han concentrat a la Diagonal a partir de les 15:30 hores d’aquest dissabte per exigir participar en la negociació entre els taxistes i el Govern. Dos dels portaveus del sector dels VTC, Armand Baquero i Carles Segarra, han atès la premsa a l’alçada de la plaça de Francesc Macià, on han advertit que ells també tenen la “capacitat” d’aturar Barcelona. Els vehicles continuen arribant i la concentració ja s’allarga fins al carrer Numància. La intenció és quedar-s’hi, almenys, fins a tenir notícies de la reunió d’aquesta tarda al departament d’Interior entre la Generalitat i els taxis.
Segons la Guàrdia Urbana, la concentració de VTC talla l’avinguda Diagonal i provoca que els vehicles que accedeixen a la ciutat siguin desviats cap a l’avinguda de Sarrià. D’altra banda, els que en surten són redirigits cap a la plaça de Francesc Macià.

Els dos portaveus han subratllat que, de moment, no volen paralitzar la ciutat perquè la seva actitud és “diferent” a la dels taxis: “Però som capaços de fer-ho”, han advertit. A més, els VTC exigeixen que la Generalitat també escolti la seva versió, i no només es reuneixi amb els taxistes. De fet, els VTC considerarien positiu un diàleg directe amb els taxis: “Hi ha feina per tots, i tots podem treballar dignament”.