Denuncien un nou atac feixista a l’Ateneu Popular de Sarrià

Van trobar-se l'espai amb diferents pintades de simbologia nazi i falangista i destrosses materials

Els membres de l’Ateneu Popular de Sarrià, un centre ocupat per joves al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona, van denunciar aquest divendres que l’espai havia estat víctima d’un atac feixista. Tal com han mostrat amb diferents imatges a través de les xarxes socials, dintre el local es van trobar pintades amb simbologia nazi i falangista, a banda de destrosses materials i en el mobiliari. Segons les persones de l’Ateneu, aquesta és la tercera vegada en els últims mesos que pateixen agressions d’aquest tipus.
Els assaltants haurien accedit al recinte saltant pel pati posterior, i un cop allà haurien trencat una finestra per accedir a l’interior de l’espai. A dins, els membres de l’Ateneu van trobar-se pintades a les partes i a la porta, on s’identifica clarament el símbol nazi, el número 88 o l’escut del jou i les fletxes, com també consignes a favor de la unitat d’Espanya. A més, els brètols van causar diversos desperfectes en portes i finestres i van malmetre alguns mobles i materials.

L’Associació de Veïns de Sarrià ha condemnat “sense pal·liatius” el que consideren “salvatjades” a través del seu compte de Twitter. També exigeixen a les autoritats que treballin per evitar nous incidents i detenir els culpables. Asseguren que el veïnat del barri “no es mereix episodis de violència gratuïta”.