Condemnat a presó un home que seguia a casa a gent gran per assaltar-los a Barcelona

A l'arrestat se l'acusa de 17 robatoris comesos entre l'abril i el novembre als districtes de Sants- Montjuïc, Eixample, Sarrià i les Corts

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 20 de novembre un home que assaltava persones d’edat avançava quan accedia al portal de casa seva a Barcelona. Segons un comunicat de la policia catalana, l’arrestat va ser enxampat quan intentava robar a una dona de 71 anys a l’interior de l’edifici on viu. L’home intimidava la víctima amb un objecte punxant quan els agents van impedir el robatori i el van detenir. Els investigadors han pogut acreditar que l’arrestat ha comès 17 robatoris a Barcelona, entre els mesos d’abril i novembre als districtes de Sants- Montjuïc, Eixample, Sarrià i les Corts. Majoritàriament assaltava dones que tornaven soles cap a casa entre les sis de la tarda i les 10 de la nit.

La investigació policial es va posar en marxa arran de les denúncies de diverses persones d’edat avançada que havien denunciat que un home les havia assaltat quan accedien al portal de la finca on vivien. Els agents del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de Sants-Montjuïc tenien la descripció del possible autor dels fets, que actuava a la zona del barri de Sants i, per aquest motiu, havien desplegat un dispositiu policial per detenir-lo.

La majoria de víctimes eren dones d’entre 69 i 87 anys que caminaven soles pel carrer. L’home iniciava una conversa amb elles, sense aixecar cap sospita i generant una bona actitud de proximitat i de confiança. Sovint , els preguntava per alguna persona que haurien de conèixer i que suposadament ell també coneixia. Finalment, quan arribava a l’ascensor de l’edifici on vivien, les intimidava i els demanava diners. Posteriorment l’autor fugia ràpidament del lloc dels fets aprofitant la mobilitat reduïda de les víctimes. Entre les afectades hi ha una dona de 79 anys que necessita ajuda d’un caminador per poder moure’s. Les víctimes tenen entre 69 i 87 anys.

Els investigadors van poder acreditar que l’home hauria realitzat 17 robatoris a Barcelona, entre els mesos d’abril i novembre, sempre utilitzant una forma d’actuar molt similar.
El detingut, amb nombrosos antecedents penals per fets similars, va ingressar a presó després de passar a disposició judicial. Es dóna la circumstància que la darrera detenció va ser el juliol per un robatori violent de característiques semblants.