El vaixell del ‘Piolín’ marxa del Port de Barcelona

Marxa després d'allotjar durant prop de dos mesos centenars de policies. El GNV Azzurra, atracat a Tarragona amb la mateixa funció, ha arribat avui i ha ocupat el lloc del Moby Dada

El vaixell decorat amb caricatures del ‘Piolín’ i altres dibuixos animats que ha allotjat centenars d’agents sobretot de la Guàrdia Civil i també de la policia espanyola en les darreres setmanes ha abandonat el Port de Barcelona aquest dijous minuts abans de les 11 del matí. El creuer Moby Dada ha estat la residència flotant de més d’un miler d’efectius, la majoria de la Guàrdia Civil, en l’operatiu que havia d’impedir el referèndum de l’1 d’octubre i la seva estada s’ha prorrogat en diverses ocasions. L’embarcació comercial GNV Azzurra, atracada al Port de Tarragona també durant prop de dos mesos per allotjar més agents, ha arribat prop d’una hora després i a ¼ d’1 del migdia aproximadament ja ocupava el lloc que ha deixat el Moby Dada.

Al Port de Barcelona continuen atracats dos vaixells que allotgen agents desplaçats a Catalunya després que aquest dijous l’embarcació comercial GNV Azzurra hagi substituït el Moby Dada, que ha salpat cap a Itàlia. Passades les 12 del migdia, el buc provinent de Tarragona ha amarrat a la dàrsena interior del Port de Barcelona, on hi ha la terminal de vehicles, punt on fins feia una hora romania el Moby Dada. L’altra embarcació és el Rhapsody, que va arribar a Barcelona el 20 de setembre al matí per ser l’allotjament d’agents de la policia espanyola.

El Moby Dada va arribar el mateix dia, a la tarda, i ha albergat durant aquestes setmanes agents de la Guàrdia Civil i també de la policia espanyola, una estada que no ha estat exempta de polèmiques. La decoració amb els dibuixos animats de la Warner Bros va convertir el creuer que havia amarrat per allotjar policies en objecte de mofa, encara més quan es van intentar tapar els ninots amb lones. Fruit d’aquesta popularitat no desitjada, el personatge del ‘Piolín’ ha esdevingut una imatge insígnia, protagonista inesperat de les mobilitzacions independentistes. D’altra banda, els sindicats policials van criticar la poca idoneïtat d’allotjar els agents en ferris i, especialment, van denunciar les condicions en el Moby Dada.

El GNV Azzurra sol·licita permís fins el 12 de gener

El GNV Azzurra ha sol·licitat quedar-se al Port de Barcelona fins el 12 de gener. El vaixell ha salpat al voltant de les vuit del matí del Port de Tarragona, on estava amarrat des de feia prop de dos mesos i després de posposar la data de la marxa en diverses ocasions. El termini vencia aquest dimecres i, aquesta vegada, no se n’ha prorrogat més l’estada.

Pel que fa al Rhapsody, té permís per quedar-se fins aquest divendres, però com ja ha passat en altres ocasions, podria prorrogar l’estada.

Part dels agents policials que es van desplaçar a Catalunya abans de l’1 d’octubre, molts dels quals es van allotjar en aquestes tres embarcacions de bandera italiana, han tornat a les seves destinacions o està previst que ho facin en els propers dies. Altres efectius han estat reallotjats en hotels o altres equipaments i un grup més reduït continua als vaixells.

Segons fonts de la policia espanyola, es manté a Catalunya un “contingent més reduït” d’agents desplaçats que continuaran a Catalunya per donar resposta, en cas que fos necessari, en matèria d’ordre públic, així com per a altres funcions. Està previst que aquest grup allargui la seva presència fins passades les eleccions del 21 de desembre, assenyalen les mateixes fonts.