Un institut demana a l'alumnat que va anar a Itàlia que no vagi a classe

Ho justifica pel fet que moltes famílies han viatjat a Itàlia en els darrers dies

Imatge de la façana de l'Institut Italià de Barcelona.
Els responsables de l’Institut Italià de Barcelona han enviat una carta a les famílies dels alumnes en què recomanen a les que han estat de visita els darrers dies al país transalpí que no enviïn els seus fills a classe “durant un període mínim d’una setmana”. A la missiva, que signa el màxim responsable de l’institut, Carlo Prandini, s’observa que en cas que hi hagi qualsevol símptoma, “ni que sigui lleu”, s’ha de posar en coneixement de les autoritats sanitàries pertinents, indicant que es prové d’una de les àrees de risc. La mesura també es dicta per al personal docent i laboral de l’Institut.
A la carta també s’indica que la mesura s’ha decidit després de fer una “consulta específica” amb les autoritats locals de salut i amb el Consolat General d’Itàlia a Barcelona.
En paral·lel, des de l’Institut també es recomana als professors que habilitin els mecanismes necessaris perquè els alumnes confinats a casa puguin seguir el temari.
A banda, demana evitar “l’alarmisme injustificat” i es recomana seguir “simples normes d’higiene” com a eina “efectiva i important” de prevenció de malalties.