Un centenar de vigilants de seguretat privada es manifesten contra les agressions a Barcelona

Demanen més "protecció jurídica" i una "protecció personal adequada" davant la delegació del govern espanyol

Pla general de la concentració de vigilants de seguretat privada davant la delegació del govern espanyol. ACN
Un centenar de vigilants de seguretat privada convocats per diversos sindicats s’han concentrat aquest dijous davant la delegació del govern espanyol a Barcelona. Han denunciat les agressions patides i han lamentat que es podrien haver evitat amb una protecció jurídica per llei i una protecció personal adequada al lloc de treball. Juan Antonio Ramos Ramos, de la UGT, ha explicat que reben agressions “dia sí dia també” i per això volen “que les mesures de protecció dels treballadors com les armilles siguin per llei” i que els vigilants siguin considerats “agents de l’autoritat” perquè quan les situacions es judicialitzen tindrien un millor tractament. Els manifestants han mostrat pancartes sindicals i fet crits contra les agressions. Ramos ha explicat que la concentració d’aquest dijous és la primera conjunta entre diversos sindicats tot i que va ser a principis d’any quan van fer les primeres mobilitzacions. El lema de la pancarta era “per donar seguretat cal treballar segurs i segures” i estava signat per UGT, CCOO, SPS, USOC i PROU.
La concentració s’ha celebrat després d’alguns aldarulls en estacions de tren i centres comercials de Barcelona. Ramos ha explicat que la “perillositat” és més gran al transport públic.

Entre els manifestants hi havia Manuel Bailón, un dels vigilants agredits a l’estació de tren de Pineda de Mar fa uns dies, que ha lamentat demanat “més protecció pel que fa a l’equipament que portem i jurídica” perquè considera que la seva feina és “una loteria”.

A la concentració també s’ha pogut veure el diputat de Vox al parlament espanyol Ignacio Garriga, que ha donat suport a les demandes dels manifestants.