La UAB registra molt poca activitat en la jornada de vaga general

Seguiment desigual de la vaga a les facultats de la UB

 La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha registrat molt poca activitat en la jornada de vaga general que se celebra aquest dimecres, 8 de novembre, arreu de Catalunya. Els responsables del centre universitari atribueixen la baixa afluència d’estudiants a “les dificultats per accedir al Campus de Bellaterra” que s’han registrat al llarg de tot el matí. Un grup d’alumnes ha tallat l’AP-7 i la B-30 durant més de cinc hores i la xarxa de FGC i de la Renfe han registrat talls a diversos punts del territori i retards. Malgrat tot, a primera hora del matí s’han pogut impartir algunes classes.
A la Facultat de Biociències i Facultat de Ciències s’han impartit quatre classes i la majoria de pràctiques de Laboratori s’han realitzat. Les que no s’han pogut fer s’han reprogramat. A Ciències de la Comunicació, Dret i Economia i Empresa, s’han fet cinc classes. A Filosofia i Lletres, Traducció i Interpretació i l’Escola d’Enginyeria, dues classes. A Veterinaria una classe i a Psicologia una classe i un curs de formació. Pel que fa a Medicina, hi ha hagut activitat normal a les unitats docents hospitalàries, mentre que al campus només s’han impartit dues classes. No hi ha hagut cap classe a Ciències de l’Educació, Ciències Polítiques i Sociologia.

Seguiment desigual de la vaga a les facultats de la UB

 A les facultats de la Universitat de Barcelona (UB) la vaga general d’aquest dimecres s’ha secundat de forma desigual. Segons dades facilitades per la mateixa universitat, set facultats han suspès més del 70% de les classes. Aquestes han estat les de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació, Filologia, Educació, Psicologia, Biologia, Ciències de la Terra, i Matemàtiques i Informàtica. En aquest últim cas, s’han suspès el 100% de les classes previstes per avui. Per col•lectius, els estudiants i professorat de les facultats de Filosofia i de Geografia i Història han donat suport unànime a l’aturada. D’altra banda, durant la nit hi ha hagut ocupacions de l’edifici Migdia del Campus Mundet i al de Geografia i Història, on també s’han bloquejat els accessos aquest matí. Una situació que també s’ha produït a dues de les tres entrades de Física i Química.
Pel que fa als centres amb més percentatge de classes suspeses, per darrere del 100% de cancel•lacions a Matemàtiques i Informàtica hi ha les facultats de Biologia i de Ciències de la Terra -85%-, les d’Educació i de Psicologia -80%-, la de Filologia -75%- i la de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació -70%-.

D’altra banda, en relació als estudiants, els que més han secundat la vaga han estat els de les facultats de Filosofia i de Geografia i Història, amb un 100% de seguiment, i hi ha hagut quatre centres més on l’alumnat ha donat suport majoritari a l’aturada: a Belles arts el seguiment ha estat del 90%, a Psicologia ha estat del 85% i als edificis de Dret i Educació, del 80%.

En el cas del personal docent i d’investigació (PDI), el 100% ha secundat la vaga a les facultats de Filosofia i de Geografia i Història, mentre que un 80% hi ha donat suport a Biblioteconomia i Documentació. Pel que fa al personal administratiu i de serveis (PAS), els percentatges han estat inferiors. Les facultats amb un seguiment més elevat en aquest col•lectiu han estat les de Medicina i Ciències de la Salut -50%- i les de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació -30%-.