Tres residents de Salou detinguts per 34 robatoris amb força en cases de Lleida, Girona i Barcelona

Actuaven en cases aïllades properes a vies ràpides per poder assegurar la fugida

0
2141

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes com a presumptes autors de 34 robatoris amb força a domicilis i per pertinença a grup criminal. Els tres lladres es desplaçaven des de Salou (Tarragonès), on residien, fins a diverses poblacions catalanes. Actuaven en cases aïllades properes a vies ràpides per poder assegurar la fugida. Accedien els immobles escalant balconades i forçant finestres i portes. Segons els Mossos, la investigació va començar el 10 de febrer quan es va detectar un increment significatiu de robatoris a domicilis de Tàrrega, Cervera, Guissona, Ponts i la Seu d’Urgell. El 29 de març els van poder enxampar ‘in fraganti’ a Castelldefels.

Els tres lladres, d’entre 29 i 31 anys, i nacionalitat albanesa, actuaven en immobles que tinguessin característiques comunes: cases al quatre vents, adossades o xalets, que permetessin un accés senzill a través de balconades o terrasses pel mètode d’escalament i que estiguin ubicades en zones properes a vies ràpides per a poder fugir amb rapidesa en el supòsit que fossin detectats. Preferentment actuaven a la demarcació de Lleida, Girona i a la conurbació de Barcelona.

Actuaven sempre a la tarda i el vespre, entre les 17.30 hores i les 21.30 hores. Un cop aconseguien arribar a la porta o finestra que volien franquejar utilitzaven preferentment tornavisos o potes de cabra per fer palanca i així poder accedir al domicili.

La investigació es va precipitar el dia 29 de març quan, en el decurs d’un operatiu policial els investigadors van poder arrestar els lladres in fraganti a Castelldefels després d’intentar cometre un nou robatori. Durant l’escorcoll del vehicle els agents hi van trobar dos jocs de guants amb lot incorporada i un tornavís de grans dimensions.

Durant l’entrada i escorcoll al domicili de Salou on residien els detinguts els agents hi van trobar sis parells de calçat esportiu que podrien ser compatibles amb les utilitzades durant els robatoris.

Els detinguts van passar a disposició judicial a Solsona el dia 31 de març i el jutge va decretar l’ingrés a presó de tots tres. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

FER UN COMENTARI