Tres detinguts per cinc robatoris amb força en domicilis de Barcelona

Els tres detinguts, un major d'edat i dos menors, han ingressat a presó i en centres de menors, respectivament

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sants – Montjuic van detenir un home de 24 anys, veí de Barcelona, i dos homes menors veins de l’Hospitalet, tots tres de nacionalitat xilena, com a presumptes autors de cinc delictes de robatori amb força en domicilis, dos delictes contra la seguretat del transit per conduir un vehicle sense haver obtingut mai el permís i un delicte de furt de vehicle.

La investigació dels agents de la comissaria de Sants ha permès la resolució de diversos robatoris amb força en domicilis de les poblacions de Sant Celoni, Palau-solità i Plegamans, Castellnou del Bagès, Sant Cugat del Vallès i Sant Vicenç del Horts.

L’inici de la investigació és remunta a finals de març d’aquest any, quan un indicatiu de Guàrdia Urbana de Barcelona identificava un vehicle al Poble Sec de Barcelona. En aquesta identificació els qüatre ocupants del vehicle es van donar a la fugida i van llençar una motxilla amb diferents objectes.

A partir d’aquell moment la Unitat d’Investigació de Sants–Montjuïc va iniciar una investigació encaminada a esclarir l’origen dels objectes que es van trobar en aquella motxilla, joies i objectes  dels que es van localitzar el seu origen. Es tractava d’un robatori amb força en un domicili de Palau Solità I Plegamans, del passat 18 de març.

Fruït d’una acurada investigació es va poder identificar a dos dels joves que havien abandonat la motxilla amb els objectes sostrets. La mateixa investigació va determinar que aquests joves, menors d’edat, treballaven amb un home major d’edat, tots tres de nacionalitat xilena, amb nombrossos antecedents per robatoris amb força per part del major d’edat, que guiava aquests menors per tal de cometre els robatoris.

El grup utilitzava un vehicle d’alta gamma que van sostreure a un home de 89 anys, quan entrava a casa seva a Sant Cugat del Vallès, el 17 de març.

El modus operandi dels autors consistia en sortir de barcelona amb el vehicle sostret a la recerca de cases ubicades en urbanitzacions, cases a qüatre vents, aïllades i  fora de nucli urbà. La franja horària era sempre la mateixa, de 16:00 a 18:00 hores, i escollien la casa en funció de la facilitat per saltar tanca i no ser detectats. Posteriorment forçaven finestres o portes correderes per accedir.

El dia de la detenció, el divendres 7 d’abril, els agents van localitzar els tres lladres investigats en una urbanització de Sant Vicenç dels Horts, on els van poder observar sortint d’una casa, desprès d’haver-la saquejat. Els autors van fugir cap a la localitat d’Hospitalet de Llobregat, on van ser detinguts.

Un cop detinguts i amb les preceptives autoritzacions judicials, es van poder realitzar registres en algun dels domicilis dels tres presumptes lladres on es van trobar  joies i objectes, algun dels quals ja ha estat identificat com a sostret en algun dels robatoris investigats.

El detingut major d’edat, amb nou antecedents per fets similaars, ha ingressat a presó, i els dos menors detinguts han estat ingressats en centre de menors. La investigació contínua oberta per tal d’esclarir més possibles fets delictius relacionats amb els objectes intervinguts als tres detinguts.