Tres detinguts en una baralla per l’ocupació d’un pis al carrer Sant Oleguer de Barcelona

El Sindicat de l'Habitatge del Raval ha qualificat l'acció dels Mossos de "desnonament extrajudicial"

Tres persones han estat detingudes aquest dimecres pels Mossos d’Esquadra en el marc d’una baralla per l’ocupació d’un pis al carrer Sant Oleguer de Barcelona, al barri del Raval. Els Mossos han confirmat que s’ha detingut una dona per atemptat a agent de l’autoritat, una altra dona que no s’havia implicat a la baralla però sobre la qual hi havia un requeriment previ i un home per un delicte d’amenaces i lesions. La policia explica que quan han arribat al domicili l’inquilí del pis i els tres detinguts es barallaven, presumptament, per l’ocupació de l’immoble. El Sindicat de l’Habitatge del Raval ha qualificat l’acció dels Mossos de “desnonament extrajudicial”.

Segons han explicat els Mossos, l’avís del fet l’han rebut cap a la una del migdia. Un cop al lloc, han separat les persones que es barallaven i les han identificat. En aquest context és quan hi ha hagut els fets que la policia considera delictius, per les quals han fet les detencions.

Per bé que encara s’està acabant de determinar quin són els fets concrets que han motivat la baralla, els Mossos sí situen un inquilí cert del domicili i un grup “d’ocupants”. A través de Twitter, el Sindicat d’Habitatge del Raval ha escrit que “després d’intentar-ho matons, els mossos estan fent un desnonament extrajudicial a un pis propietat de la Generalitat”.